Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 22/01 ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Αύγουστο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη, έφτασε από νωρίς στα δικαστήρια, καθώς σήμερα αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Ο κ. Καμπαϊλής δεν έκανε κάποια δήλωση κατά την άφιξή του.
Την παραπομπή της δημάρχου και μιας αντιδημάρχου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών – το οποίο απαρτίζεται κι από ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς – είχε αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν πειθαρχικά παραπτώματα, συνδεόμενα από τυχόν λάθη και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του λούνα παρκ που οδήγησαν στο δυστύχημα.
Υπενθυμίζεται πως για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου διώκονται ποινικά μέχρι στιγμής τρία πρόσωπα: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και ο μηχανικός που είχε βεβαιώσει την ασφαλή λειτουργία του. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, ενώ ο τρίτος για απλή συνέργεια στη συγκεκριμένη πράξη.




