Στη σύλληψη ενός 35χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε 77χρονο σε λυόμενη κατοικία και στη συνέχεια έβαλε φωτιά και τον έκαψε, προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του θύματος εντοπίστηκε απανθρακωμένη το πρωί της Κυριακής στη λυόμενη κατοικία που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Ο 35χρονος φαίνεται ότι εκτελούσε κάποιες εργασίες για τον 77χρονο και κάποια στιγμή τσακώθηκαν. Ο δράστης αφού κατάφερε χτυπήματα στο θύμα στη συνέχεια φαίνεται ότι του έβαλε φωτιά και τον έκαψε.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είχε υποβάλει μήνυση για κλοπή εις βάρος του δράστη και συγκεκριμένα ότι του έκλεψε τραπεζική κάρτα. Αφού κλήθηκε να απολογηθεί στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του ηλικιωμένου και του αφαίρεσε τη ζωή.
Ο 35χρονος φαίνεται ότι ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο σημείο της δολοφονίας ενώ κατά πληροφορίες ομολόγησε την πράξη του.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν πριν από λίγο στη σύλληψή του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και εμπρησμό.
Δείτε τι λέει στην karfitsa γείτονας του 77χρονου:
«Ο 77χρονος ήταν γνωστός στο χωριό, μάζευε τενεκεδάκια στις πλατείες και δεν είχε που να μείνει. Με ξύπνησε ο πατέρας μου που φώναζε φωτιά φωτιά. Πήγα με το λάστιχο να τη σβήσω. Άστεγος ήταν και αυτό το σπίτι δεν ήταν δικό του, έμενε μία γιαγιά εδώ που το εγκατέλειψε και ήρθε ο 77χρονος. Δε γνωρίζω αν είχε οικογένεια, εγώ τον έβλεπα μόνο του μια ζωή. Εδώ πέρα ήταν 2-3 μήνες. Το καθάριζε συνέχεια, μας το έλεγε κιόλας. Τον 35χρονο δεν τον έχω δεί.»



