Πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε ασυνείδητο δημότη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εγκατέλειψε ογκώδη απορρίμματα επί της οδού Τσιμισκή, χωρίς να ενημερώσει την υπηρεσία περισυλλογής του δήμου.
Επόπτης καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης εντόπισε τον παραβάτη και έτσι του επιβλήθηκε το υψηλό πρόστιμο. Οι επόπτες καθαριότητας αλλά και η δημοτική αστυνομία βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για ανάλογα περιστατικά, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, Γιώργο Δημαρέλο να εξηγεί στην Karfitsa ότι γίνεται ενδελεχής έρευνα σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως χρειάζεται και η συνδρομή των πολιτών.
«Στα περισσότερα περιστατικά όπου δεν έχει υπάρξει ειδοποίηση, πηγαίνουν οι επόπτες και κάνουν έρευνα. Και η δημοτική αστυνομία πηγαίνει. Τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να διασταυρώσουν όμως ποιος τα άφησε, γιατί τα αφήνουν το βράδυ. Κάνουν όμως μεγάλη έρευνα. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται η ταυτοποίηση και επιβάλλονται τα πρόστιμα».
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο όσον αφορά τα ογκώδη, μέχρι ενός κυβικού μέτρου είναι 500 ευρώ το πρόστιμο, από ένα μέχρι τρία κυβικά μέτρα είναι 1.500 ευρώ και πάνω από τρία κυβικά μέτρα όταν εναποτίθενται παράνομα το πρόστιμο φτάνει στις 3.000 ευρώ.
«Υπάρχουν πολλοί που ενημερώνουν και θέλουν να είναι νομοταγείς. Κατά προτεραιότητα εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε αυτούς που έχουν ειδοποιήσει από πριν. Καλούμε τους δημότες να ειδοποιούν, να συνεργάζονται με το δήμο ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν η καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Αν ο κόσμος συνεργάζεται, υπάρχει καλύτερη εικόνα», υπογραμμίζει ο κ. Δημαρέλος.
Ενώ αναφορικά με την εικόνα της πόλης σχετικά με την καθαριότητα από την αρχή της διοίκησης του Στέλιου Αγγελούδη μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογραμμίζει: «Η εικόνα είναι καλύτερη αλλά πάντοτε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς έχουμε πάψει να συγκρινόμαστε με το τι ίσχυε πριν. Οι δημότες αντιλαμβάνονται νομίζω ότι γίνεται μια καλύτερη δουλειά και έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».