Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Flyover στον κόμβο Ρετζικίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 15/04, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος και ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του Flyover, ενημερώθηκαν για την πορεία και την εξέλιξη του έργου, ενώ υπογράμμισαν ότι πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τα εργοτάξια στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πλέον όλη η πόλη βλέπει καθημερινά ότι η υπερυψωμένη λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας, ο Flyover δηλαδή, κινείται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε νέα παράλληλα εργοτάξια. Έχουμε ένα έργο 12 χλμ. στα οποία υπάρχουν οκτώ κόμβοι. Η γέφυρα είναι τεσσάρων χλμ. και είναι ένα πρωτοποριακό, ένα καινοτόμο έργο το οποίο θα βοηθήσει στην πολύ πιο ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Το έργο εξελίσσεται πολύ καλά και πιστεύουμε ότι θα είναι εντός χρονοδιαγράμματος, άρα σε λίγο παραπάνω από δύο χρόνια», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Δήμας.
«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το βλέπουν όλοι. Το βλέπουν οι Θεσσαλονικείς, οι χρήστες του περιφερειακού. Όπως το βλέπουν εδώ και μήνες οι χρήστες του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και η κίνηση στον περιφερειακό δείχνει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν πολύ ομαλές ροές», σημείωσε από την πλευρά του ο Νίκος Ταχιάος.


Ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που νομοτελειακά θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό χρειάζεται έργα υποδομής. Το σημαντικό έργο, το μετρό έχει παραδοθεί. Εκατομμύρια συμπολίτες μας το χρησιμοποιούν. Το Flyover προχωρεί με πολύ ταχείς ρυθμούς. Μαζί με τα υπόλοιπα έργα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Το σημαντικό για μας είναι να μιλούμε με έργα και όχι με λόγια».

Στην επίσκεψη έδωσαν το παρών επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Κούβελας και Θεόδωρος Καράογλου.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Στην ατζέντα της επίσκεψης βρίσκονται επίσης τα έργα της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά και η συνεδρίαση του συντονιστικού.