ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Η δήμαρχος, το λούνα παρκ και ο συγγενής υπουργός

Ανάβει για τα καλά το πολιτικο-δικαστικό θρίλερ στην Κασσάνδρα, την ώρα που η Δικαιοσύνη πατά γκάζι με νέο Κώδικα - αλλά κάποιοι βλέπουν τις αποφάσεις… από νωρίς.

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
06/07/2025
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η δήμαρχος, το λούνα παρκ και ο συγγενής υπουργός

Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε προσωρινή απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα περί αναστολής της πειθαρχικής κύρωσης της δημάρχου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή. Αν καθαρογραφεί η παραπάνω απόφαση η Αναστασία Χαλκιά πρέπει να φύγει από τη θέση της, τουλάχιστον, μέχρι να συζητηθεί η κανονική προσφυγή της στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, στις 2 Οκτωβρίου 2025. Η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και αν η δήμαρχος δικαιωθεί τότε μπορεί να επανέλθει.

Τώρα, η υλοποίηση της προσωρινής απομάκρυνσης προβλέπεται να γίνει από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης μόλις θα πάρει στα χέρια του την καθαρογεγραμμένη απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση η δημοτική ομάδα της κας Χαλκιά θα εκλέξει άλλο πρόσωπο που θα αναλάβει τα δημαρχιακά καθήκοντα και θα συνεχίζει να τα ασκεί αν κηρυχθεί και οριστικά έκπτωτη. Βέβαια, οι άνθρωποι της δημάρχου ευελπιστούν να αργήσει η καθαρογραφή της προσωρινής απόφασης περί απομάκρυνσης και να μην γίνει εντός Ιουλίου και Αυγούστου, καταμεσής της καλοκαιρινής περιόδου. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κασσάνδρας με ανάρτησή του κάνει λόγο για ανικανότητα των συμβούλων της πλειοψηφίας να αναλάβουν δημαρχιακό θώκο.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της Χαλκιά

Πληροφορίες από την πλευρά της δημάρχου αναφέρουν ότι: Ο πατέρας του θύματος γνώριζε νωρίτερα το περιεχόμενο και την ημερομηνία έκδοσης της προσωρινής απόφασης. Σε αναρτήσεις του, στα social media, ο χαροκαμένος πατέρας είχε προαναγγείλει ότι «η δήμαρχος Κασσάνδρας θα φύγει από τη θέση της στα τέλη Ιουνίου». Ο ίδιος διατυμπανίζει ότι έχει συγγενική σχέση με υπουργό της κυβέρνησης από την πατρίδα του, τη Βέροια και ότι θα κερδίσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις, όπως διαρρέεται από την πλευρά της Αναστασίας Χαλκιά.

Related Post

Θεσσαλονίκη: Οι Κουδουνοφόροι του Σοχού ετοιμάζονται για το πιο μυσταγωγικό καρναβάλι της Ελλάδας (ΦΩΤΟ+Video)

Εγκαίνια για το σύγχρονο κατάστημα της CrediaBank στην Τσιμισκή – Έξυπνες τεχνολογίες με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή (ΦΩΤΟ+Video)

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Θεσσαλονίκη – Καρναβαλικός στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+Video)

Μια… «Εγνατία οδός» με παράνομες παγίδες χταποδιών στο Θρακικό Πέλαγος

Αργοί και γρήγοροι ρυθμοί δικαιοσύνης

Αντιδράσεις από τους δικαστές και επιφυλάξεις από τη νομική κοινότητα για τις νέες ρυθμίσεις που υπόσχονται… ταχύτητα στην απονομή δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε δίωρες στάσεις εργασίας από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου που αφορά τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Οι δικαστές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και επισημαίνουν ότι θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ενώ, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επιχείρησαν να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων στην ποιότητα του δικαστικού έργου.

Αυτές οι αλλαγές αφορούν τις αστικές υποθέσεις και όχι τις ποινικές που καθορίζονται από εγκυκλίους της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου ή από τον/την προϊστάμενο/η της εκάστοτε εισαγγελίας, ανάλογα με τα αδικήματα, ανέφερε στη στήλη δικαστική πηγή. Στον πρώτο βαθμό της δικαιοσύνης ο ανώτατος αριθμός υποθέσεων πρέπει να φτάνει τις 150 τον χρόνο και στον δεύτερο τις 70. Βέβαια, υπάρχουν κάποια πρωτοδικεία που ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό καθώς χειρίζονται πολλές περισσότερες δικογραφίες, επισήμανε η ίδια πηγή.

Βάσει του σχεδίου νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, τα κύρια σημεία των επικείμενων αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι συνοπτικά τα παρακάτω: Μεταξύ των σημαντικότερων τροποποιήσεων περιλαμβάνονται: η καθιέρωση ενιαίας προθεσμίας επίδοσης όλων των δικογράφων εντός 20 ημερών, ο υποχρεωτικός προσδιορισμός δικασίμου μεταξύ 6ου και 7ου μήνα από την κατάθεση της αγωγής, και η πρόβλεψη προθεσμιών έκδοσης αποφάσεων με πειθαρχικές συνέπειες για μη τήρησή τους.

Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εκδίδονται εντός 6 μηνών γενικώς, 4 μηνών στην εκουσία δικαιοδοσία και 1 μηνός στα ασφαλιστικά. Αν ο δικαστής διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να τηρήσει την προθεσμία, οφείλει να ενημερώσει τον Προϊστάμενο του Δικαστηρίου για τους λόγους της καθυστέρησης και τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 2 μήνες την αρχική προθεσμία, με σκοπό να ενημερωθούν οι διάδικοι.

Εισάγεται η «Διάταξη» ως εργαλείο προδικαστικού ελέγχου, ενώ οι δικηγόροι αποκτούν αρμοδιότητα έκδοσης διαταγών πληρωμής και απόδοσης μίσθιου. Αυξάνονται τα όρια μικροδιαφορών, καταργείται η υποχρέωση άσκησης τακτικής αγωγής σε προσωρινές ρυθμίσεις, και επανέρχεται η εισήγηση στον Άρειο Πάγο. Ο επαναπροσδιορισμός εκκρεμών ανακοπών από 1η Ιανουαρίου 2026 θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν από 16 Σεπτεμβρίου 2025, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στην γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης. Ερωτηθείς σχετικά, έγκριτος δικηγόρος με μακρόχρονη συμμετοχή στα κοινά, ως μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εμπειρίας μας δείχνει ότι οι προηγούμενες προσπάθειες για επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης δεν απέδωσαν. Να δούμε τι θα γίνει τώρα…».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστούλης

*Από την έντυπη «Karfitsa» (Αριθμός φύλλου 1.087, Σάββατο 5 Ιουλίου 2025).

Tags: Αναστασία ΧαλκιάΚασσάνδραλούνα παρκ
Share372Tweet233Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Οι Κουδουνοφόροι του Σοχού ετοιμάζονται για το πιο μυσταγωγικό καρναβάλι της Ελλάδας (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Οι Κουδουνοφόροι του Σοχού ετοιμάζονται για το πιο μυσταγωγικό καρναβάλι της Ελλάδας (ΦΩΤΟ+Video)

Με παράδοση που απηχεί από τα βάθη των αιώνων και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα αντάξιο της ξακουστής φήμης του, ξεκινάνε...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
06/02/2026
Εγκαίνια για το σύγχρονο κατάστημα της CrediaBank στην Τσιμισκή – Έξυπνες τεχνολογίες με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια για το σύγχρονο κατάστημα της CrediaBank στην Τσιμισκή – Έξυπνες τεχνολογίες με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή (ΦΩΤΟ+Video)

Τις «πύλες» του άνοιξε το πρώτο κατάστημα εμπειρίας της CrediaBank στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης 04/02, και συγκεκριμένα επί...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
04/02/2026
Next Post
ΠΡΕΣΤΙΖ: Για τους φίλους του Αθλητισμού

ΠΡΕΣΤΙΖ: Για τους φίλους του Αθλητισμού

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Ναρκισσισμός και ζώδια: Ποιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την άνοιξη

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa