«Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι, εφόσον κατατεθούν αιτήματα εκταφής για σκοπούς ταυτοποίησης, αυτά θα εξεταστούν άμεσα»
«Δεν έχει γίνει καμία απόρριψη κανενός αιτήματος για εκταφή που να αφορά ταυτοποίηση στοιχείων νεκρού», δήλωσε το πρωί της Τρίτης (23/9) στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σχολιάζοντας την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος ζητά να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού του, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.
Ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε ότι οι ανακριτικές αρχές της Λάρισας έχουν ασχοληθεί με δύο αιτήματα εκταφής που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τα οποία όμως αφορούν τον εντοπισμό πιθανών χημικών ουσιών και όχι ταυτοποίηση. Όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η πρόεδρος Εφετών Λάρισας θα εξετάσει τα αιτήματα και θα αποφανθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι, εφόσον κατατεθούν αιτήματα εκταφής για σκοπούς ταυτοποίησης, αυτά θα εξεταστούν άμεσα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ούτε μπορούσε ούτε μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία, η οποία ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη. Τέλος, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της ανάκρισης και δεν προχωρά η υπόθεση σε δίκη, τόσο θα διατηρούνται περιθώρια για όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.