ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κοκαΐνη, κάνναβη και… ιεροί ναοί: Η εγκληματική οργάνωση με τους κληρικούς

Γεωργία Ντούνη Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
09/11/2025
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κοκαΐνη, κάνναβη και… ιεροί ναοί: Η εγκληματική οργάνωση με τους κληρικούς

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών εξάρθρωσαν ακόμη μία οργανωμένη ομάδα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και κληρικοί.

Σύμφωνα με την προανάκριση, βασικά μέλη του κυκλώματος ήταν δύο ιερείς, ενώ τρίτος ιερέας που αναφέρεται ως εμπλεκόμενος ήδη κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής για υπόθεση παράτυπης μεταφοράς μεταναστών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προέβησαν συνολικά σε οκτώ συλλήψεις.

Η δομή της οργάνωσης

Η εγκληματική ομάδα λειτουργούσε μέσα από δύο ξεχωριστούς επιχειρησιακούς βραχίονες.

Στον πρώτο βραχίονα, που φέρεται ότι δραστηριοποιήθηκε τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες, ως φερόμενη αρχηγός εμφανίζεται μια 52χρονη γυναίκα. Στα μέλη του ίδιου βραχίονα περιλαμβάνονται ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι δύο ιερείς και ο ιερέας που βρίσκεται ήδη στις φυλακές Κομοτηνής. Η ομάδα επικεντρωνόταν στην προμήθεια, την αποθήκευση και τη νόθευση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Related Post

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 55χρονου οδηγού για τροχαίο με εγκατάλειψη – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Ανάληψη Θεσσαλονίκης: Πυρκαγιά σε είσοδο πολυκατοικίας – Καταστράφηκαν τρεις μοτοσικλέτες

Ο τροχονόμος στο «βαρέλι» στον Λευκό Πύργο: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τη χρονιά με ένα ιστορικό έθιμο

Ρόλοι και λειτουργία

Η 52χρονη φέρεται ως ο «ιθύνων νους» της οργάνωσης: οργανωνόταν η αποθήκευση των ναρκωτικών σε «καβάτζες», στρατολογούνταν προσωπικό και δίνονταν οι εντολές για τη διακίνηση, καθώς και για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Ο 42χρονος Αλβανός περιγράφεται ως το «δεξί χέρι» της, αλλά και ως ο σύνδεσμος που συνέδεε τον πρώτο με τον δεύτερο επιχειρησιακό βραχίονα.

Οι δύο ιερείς κατηγορούνται πως ενεργούσαν ως μεταφορείς: εκτελούσαν παραδόσεις ναρκωτικών, φρόντιζαν για την αποθήκευση και τη διάθεσή τους στις αγορές. Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι κάποια από τα ναρκωτικά κρύβονταν μέσα σε ιερούς ναούς —συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγ. Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου–Αγ. Πάντες Ιατροί–Αγ. Παΐσιος, στην οδό Λιοσίων— εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα και την πρόσβαση που είχαν ως κληρικοί.

Εντυπωσιακές λεπτομέρειες από τις παρακολουθήσεις

Οι αστυνομικές παρακολουθήσεις κατέγραψαν περιπτώσεις αγοραπωλησιών. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός 40χρονου που φέρεται να χρησιμοποιούσε πολυτελή BMW για τις μεταφορές και να παραδίδει μεγάλες ποσότητες. Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου 2025, φέρεται να πούλησε σε «πελάτη» τρία κιλά ακατέργαστης κάνναβης με την κωδική ονομασία «φανουρόπ τες». Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν δύο συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 2.188 γραμμαρίων, προοριζόμενες για παράδοση σε 46χρονο Αλβανό οδηγό, κάτοικο Ρόδου.

Στην ίδια υπόθεση συνελήφθη και δεύτερος ιερέας, που φέρεται να είχε στην κατοχή του δύο κιλά κοκαΐνης κατά την επιχείρηση. Επιπλέον, ο 52χρονος ιερέας που είναι έγκλειστος είχε προηγουμένως συλληφθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου για μεταφορά παράτυπων μεταναστών: οι αρχές τον εντόπισαν λίγο πριν τις 2 π.μ. στον 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Κάλχα–Σιδεράδων, στη Ροδόπη, μεταφέροντας με αυτοκίνητο έξι άτομα που είχαν περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Λειτουργία «προπομπού» και διαφυγή

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, η φερόμενη αρχηγός και ο 42χρονος Αλβανός λειτουργούσαν ως προπομποί στις μεταφορές και στις επιχειρήσεις του κυκλώματος, ενώ οι ίδιες έρευνες δεν κατέστησαν άμεσα δυνατή τη σύλληψή τους κατά τις πρώτες φάσεις της έρευνας.

Τιμοκατάλογος και γεωγραφική διασπορά
Η οργάνωση διέθετε προκαθορισμένο τιμοκατάλογο: ένα κιλό κοκαΐνης τιμολογούνταν στα 35.000 ευρώ, ενώ το κιλό ακατέργαστης κάνναβης στα 2.500 ευρώ. Η διακίνηση γινόταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει τον ευρύ χαρακτήρα της εμπορικής δραστηριότητας του δικτύου.

Ο δεύτερος επιχειρησιακός βραχίονας

Ο δεύτερος επιχειρησιακός βραχίονας φέρεται να ήταν υπό την ευθύνη ενός 50χρονου Αλβανού, με μέλη μεταξύ άλλων τον 42χρονο συνεργάτη του πρώτου βραχίονα και έναν 33χρονο ιδιωτικό υπάλληλο. Οι πληροφορίες της έρευνας αναφέρουν πως ο 50χρονος παρείχε τα οικονομικά μέσα για την οργάνωση και εντόπιζε κατάλληλα σημεία για φυτείες.

Στην περιοχή του Ρεγκινίου Φθιώτιδας, τα μέλη του βραχίονα καλλιεργούσαν και συντηρούσαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. Ο 42χρονος φέρεται να προμηθεύει τα μέλη της φυτείας με εφόδια και να μεταφέρει τις ποσότητες μετά τη συγκομιδή.

Επεισοδιακή σύλληψη και αντίσταση

Η σύλληψη του 33χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7/11 στο Γαλάτσι. Κατά τον έλεγχο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ο συλληφθείς επιχείρησε να αντισταθεί σθεναρά — σπρώχνοντας και κλωτσώντας — χωρίς όμως να καταφέρει να διαφύγει και ακινητοποιήθηκε με χειροπέδες.

Κατηγορίες και επόμενα βήματα

Οι δύο ιερείς που έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επιπλέον για παραβάσεις σχετικές με την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών σύμφωνα με τον κώδικα μετανάστευσης. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι διασυνδέσεις και οι ροές της οργάνωσης.

Tags: Ναρκωτικά
Share218Tweet137Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: «Έβρεξε» πρόστιμα στο πρώτο τριήμερο εφαρμογής του νέου ΚΟΚ
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 55χρονου οδηγού για τροχαίο με εγκατάλειψη – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Στη σύλληψη ενός 55χρονου οδηγού προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, μετά από τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη που...

Αναρτήθηκε από pioan
31/12/2025
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης
Θεσσαλονίκη

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Από νωρίς το πρωί της Παραμονής Πρωτοχρονιάς οι πόρτες του Διοικητηρίου έχουν ανοίξει και ο υφυπουργός Μακεδονίας–Θράκης υποδέχεται μπάντες και μικρά παιδιά, που του ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Ο Κώστας Γκιουλέκας,...

Αναρτήθηκε από pioan
31/12/2025
Next Post
Νυχτερινά κέντρα υπό παρακολούθηση: Η ΑΑΔΕ στήνει «άγρυπνο μάτι» για φοροδιαφυγή

Νυχτερινά κέντρα υπό παρακολούθηση: Η ΑΑΔΕ στήνει «άγρυπνο μάτι» για φοροδιαφυγή

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Πέντε απρόσμενα οφέλη του να κρατάτε ημερολόγιο

Ποια ζώδια το 2026 θα βγουν κερδισμένα και ποια όχι

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
24/12/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa