ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τσουκαλάς: Ο κ. Μαρινάκης βιάστηκε να διαβεβαιώσει πως ούτε η κυβέρνηση ούτε ο εργοδότης έφεραν κάποια ευθύνη για την έκρηξη στη «Βιολάντα»

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
29/01/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κ. Τσουκαλάς: «Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας»

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ο κ. Μαρινάκης βιάστηκε να διαβεβαιώσει πως ούτε η κυβέρνηση ούτε ο εργοδότης έφεραν κάποια ευθύνη. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν σπεύσαμε να βγάλουμε πόρισμα και προτιμούμε να περιμένουμε το τι θα ανακοινωθεί από την Πυροσβεστική, την Επιθεώρηση και τις Αρχές», τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς σχετικά με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Βιολάντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι παρότι είναι νωρίς και δεν πρέπει να προδικάζουμε το τι συνέβη στο εν λόγω περιστατικό, εντούτοις «ο κ. Μαρινάκης, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας». «Αυτό είναι βαθιά αντιεπιστημονικό, ανακριβές καθώς η μη τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας είναι μέρος αυτής της εργατικής νομοθεσίας. ‘Αρα αν προκύψουν -εγώ δεν έχω εικόνα από τη δικογραφία ή τα πορίσματα- ότι πράγματι υπήρχε διαρροή κάποιου αερίου και ήταν γνωστή ή μπορούσε να λυθεί, αυτό εμπίπτει στην εργατική νομοθεσία. Δεν νομίζω ότι δεν το ξέρει ένας νομικός όπως ο κ. Μαρινάκης», σχολίασε.

Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε τρία ζητήματα που θα συμβάλλουν στη θωράκιση των συνθηκών εργασίας, όπως είπε, και σε μία πρόταση του ΠΑΣΟΚ που η κυβέρνηση πρέπει να την δει. Πρώτον ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης σωματείων στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι εν προκειμένω «ένα σωματείο δεν θα φοβόταν να πει στην Επιθεώρηση ότι μυρίζει κάτι, ένα εργαζόμενος είναι πιθανό να φοβόταν να το αναγγείλει στις αρμόδιες αρχές». «’Αρα πρέπει η κυβέρνηση να ξαναδεί την πολιτική της συλλογικό εργατικό δίκαιο». Δεύτερον, είπε ότι η αύξηση των ελέγχων που λέει η κυβέρνηση αφορά στους συνολικούς ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας και όχι ελέγχους που αφορούν αποκλειστικά στα εργατικά ατυχήματα. «Έχουν αυξηθεί πολύ οι γενικοί έλεγχοι γιατί λόγω της ψηφιακής κάρτας γίνεται και απομακρυσμένος έλεγχος. Θετικό είναι ότι έγινε αυτό αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό αφορά τα εργατικά ατυχήματα», σχολίασε.

Ανέφερε, τρίτον, ότι η επιθεώρηση εργασίας στην ετήσια έκθεσή της το 2025 δεν έχει αναρτήσει στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα και πως «ο ΕΦΚΑ, στον οποίο τα εργατικά ατυχήματα κατατίθενται διότι βγαίνουν επιδόματα από αυτόν, έχει να επικαιροποιήσει την εικόνα απ’ το 2022 και η ΕΛΣΤΑΤ από το 2023». Σχολίασε ότι «η επιθεώρηση εργασίας δίνει στοιχεία στους Υπουργούς ώστε να λένε ότι δεν ισχύουν όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι αλλά δεν τα βλέπουμε πουθενά αναρτημένα» και πως, επιπλέον, «υπάρχουν νομοί που δεν έχουν επιθεωρητή για την ασφάλεια και την υγιεινή και η νομοθεσία για αυτές έχει να κωδικοποιηθεί από το 2010, ενώ και η εντατικοποίηση των ωρών εργασίας από την κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης πιθανότητας ατυχημάτων». Κατόπιν αυτών τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε μία αυτόνομη αξιόπιστη καταγραφή διότι αν έχω καταγραφή, έχω και πρόληψη γιατί μελετώ το φαινόμενο πώς εξελίσσεται».

Related Post

Χρυσοχοΐδης: Το έγκλημα δεν σταματάει – Θέλει επαγρύπνηση και διαρκή δουλειά

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές για αυτούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδος

Την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ, παρουσίασε ο Δ. Τσιόδρας

Κεραμέως: Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής είναι τραγωδία

Σχετικά με την πρόταση, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε πως «όπως υπάρχει η ψηφιακή κάρτα, να υπάρχει μία διαύγεια για την υγιεινή και την ασφάλεια και να πρέπει ο τεχνικός ασφαλείας κάθε επιχείρησης να αναρτά μαζί με την επιχείρηση σ’ ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανά ένα ή δύο μήνες το δελτίο ελέγχου για να έχει την ευθύνη και εκείνος και η επιχείρηση και να μπορεί η επιθεώρηση να δει ποιοι είναι εκείνοι που δεν συμμορφώνονται, τουλάχιστον στα ελάχιστα των ελέγχων».

  Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν μετράμε κόμματα που δεν υπάρχουν και δεν έχουν τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης, αυτό δημιουργεί συνθήκες χειραγώγησης και κατεύθυνσης. Αναφερόμενος στην πορεία προς το Συνέδριο του Μαρτίου, τόνισε πως είναι κοινή εκτίμηση ότι στόχος είναι η πολιτική αλλαγή, ότι δεν έχει ακούσει κάποιον που να αμφισβητεί σαν στρατηγική την αυτόνομη εκλογική πορεία και ότι η αμφίπλευρη διεύρυνση επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε από την γραμματεία της ΚΟΕΣ. «’Αρα, οι επιμέρους οπτικές δεν πρέπει να κρύβουν ότι υπάρχει μία κοινή πορεία προς το μέλλον. Τώρα ο καθένας μας, προφανώς, στον δημόσιο λόγο του έχει και την ευθύνη ακριβώς για να προσπαθεί να επικοινωνεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και να μην πέφτει ενδεχομένως και σε παγίδες που μπορεί να δημιουργούν εσωστρέφεια», είπε.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στο δρόμο του, θα έχει ένα συνέδριο ενωτικό και ότι θα υπάρξει ξανά τροχιά ανόδου, «γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει πολιτικές θέσεις». «Εμείς θέλουμε να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί το να φύγει είναι όρος για να αναγεννηθεί η χώρα. Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποτύχει. Η ανικανότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στα πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Tags: ΕΛΣΤΑΤΚώστας ΤσουκαλάςΠΑΣΟΚ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Χρυσοχοϊδης: 1.150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις, φέτος, στη Θεσσαλονίκη για ενδοοικογενειακή βία
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Το έγκλημα δεν σταματάει – Θέλει επαγρύπνηση και διαρκή δουλειά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤNews, μίλησε για τα κρίσιμα ζητήματα της ασφάλειας, της...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
29/01/2026
Π. Μαρινάκης: Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση για τις πυρκαγιές
Πολιτική

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές για αυτούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδος

Με αναφορά στις δύο τραγωδίες που σημάδεψαν τις τελευταίες ημέρες και βύθισαν τη χώρα στο πένθος ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
29/01/2026
Next Post
Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ρωσία έχει επαναλάβει την πρόσκληση της προς τον Ζελέσνκι να έρθει στη Μόσχα για συνομιλίες

Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ρωσία έχει επαναλάβει την πρόσκληση της προς τον Ζελέσνκι να έρθει στη Μόσχα για συνομιλίες

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Προσοχή! Ο Νοέμβριος φέρνει αλλαγές σε 2 ζώδια

Αυτά τα 3 ζώδια θα ζήσουν μια τεράστια αλλαγή

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
28/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa