ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Χατζηδάκης: Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κ. Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του 2026 έδωσε ο αντιπρόεδρος αυτής, Κωστής Χατζηδάκης, τοποθετούμενος στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση που παρέθεσε, χθες στην Αθήνα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος αρχικά επεσήμανε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα παραμείνει ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με σαφείς και δεσμευτικές δικλίδες ασφαλείας, που θα προταθεί να θωρακιστούν μέσω και της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Τέτοια πρόβλεψη άλλωστε, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχει ήδη και στο σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και προσήλωση το 2026, εστιάζοντας σε επτά πεδία.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις φόρων, ενώ θα περιορίσει και τα διοικητικά βάρη των επιχειρήσεων.

Related Post

Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι

ΑΑΔΕ: Εντόπισε εικονικά τιμολόγια 720 εκατ. ευρώ από 147 επιχειρήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, θα θεσπιστούν ειδικά χωροταξικά σχέδια για τον τουρισμό, τις ΑΠΕ και τη βιομηχανία και θα υλοποιηθεί το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ύψους 16 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα συνεχιστούν οι εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, ενώ ως τελευταία μεταρρύθμιση επεσήμανε τον μετασχηματισμό του Enterprise Greece και του Export Credit Greece.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήρε τη συμβολή της γερμανικής επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως και στη στήριξη της απασχόλησης.

Ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Αντρέας Κίντλ, τοποθετούμενος στην εκδήλωση ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις μπορούν σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη πραγματικών εναλλακτικών λύσεων για τις υπάρχουσες εξαρτήσεις, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας και, κατά συνέπεια, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας».

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. ‘Αγις Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο ενός ζωντανού διαλόγου που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Επιμελητηρίου, Dr Iljia Nothnagel, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία των δύο χώρων ευρύτερα στην οικονομία και ειδικότερα στον επενδυτικό στίβο και το καθημερινό επιχειρείν, αποδείχθηκε με την πάροδο των ετών συνεχής και αθόρυβη, επιτρέποντας μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, πιστότητα στο στόχο και υψηλές επιδόσεις».

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Γερμανία θα παραμείνει επενδυτικά στην Ελλάδα και μετά την εκπνοή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Σε άλλο σημείο των αναφορών του επεσήμανε ότι «ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των Γερμανών επενδυτών είναι η διπλή διασπορά τους, γεωγραφική και κλαδική, που τους καθιστά στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας και έναν εκ των ισχυρότερων εθνικών επενδυτών της χώρας, με 8 δισ. ευρώ κεφάλαια στην εγχώρια αγορά».

Τέλος, ο Δρ Ίλια Νοτνάγκελ, υποδεχόμενος κατά την έναρξη της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης τους καλεσμένους, υπογράμμισε τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η παγκόσμια οικονομία, όπως και η ευρωπαϊκή, σημειώνοντας ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προσαρμοζόμενο δυναμικά στις νέες διεθνείς συνθήκες, θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στα μέλη του, διευρύνοντας τους ορίζοντες διμερών συνεργασιών.

Tags: Κωστής Χατζηδάκης
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
Πολιτική

Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Παρεμβάσεις για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες», το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
Βασίλης Κικίλιας: Αν τα πορίσματα από το ΕΜΠ είναι αυτά που ακούγονται, ο πρωθυπουργός «θα πάρει κεφάλια» (Video)
Πολιτική

Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι

«Είναι ανείπωτη η θλίψη μας για την απώλεια 15 ανθρώπινων ζωών στη Χίο. Η σκέψη μας είναι με τους τραυματίες...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
Next Post
Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια σήμερα 11 Αυγούστου

Αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa