Τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις σε λεωφόρους και μικρότερους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την οριστική επίλυση της αντιδικίας που υπήρχε μεταξύ των αναδόχων του έργου. Οι δρόμοι με φθαρμένο οδόστρωμα και λακκούβες, που εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς, θα αντιμετωπιστούν μέσω τρεις εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη εργολαβία αφορά τις Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικές Κοινότητες, δηλαδή το ιστορικό κέντρο, τις συνοικίες Ξηροκρήνη, Παναγία Φανερωμένη, Δικαστήρια και την Άνω Πόλη. Η δεύτερη καλύπτει την Τριανδρία και τη Δ’ Κοινότητα, που περιλαμβάνει όλη την Τούμπα, ενώ η τρίτη εργολαβία αφορά την Ε’ Κοινότητα, από τη Σοφούλη έως Μαρία Κάλλας, Χαριλάου, Ντεπώ και το δημαρχιακό μέγαρο.
«Οι παρεμβάσεις θα γίνονται συγχρόνως σε όλες τις κοινότητες», τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, πρόσθεσε ότι οι ασφαλτοστρώσεις και η αποκατάσταση των πεζοδρομίων αποτελούν από τα βασικότερα αιτήματα των πολιτών.
Σύμφωνα με τον δήμο, έχει ήδη συνταχθεί λίστα με τους δρόμους που χρειάζονται άμεση παρέμβαση. Σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Βασ. Όλγας, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και σε μικρότερους δρόμους όπως η Γ. Βιζυηνού, Φιλίππου, Ιπποδρομίου, Αρτάκης, Καππαδοκίας, Υπατίας, Κισσάβου, Π. Συνδίκα, Γκράτσιου, Αργυροπούλου, Παλαμίδου, Μεσολογγίου και Παύλου Μελά.
Συνολικά, ο δήμος έχει καταγράψει 1.630 δρόμους, με στόχο η αποκατάσταση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες. Επιπλέον, στον προγραμματισμένο διαγωνισμό μίσθωσης οχημάτων θα ενταχθούν και μηχανήματα ασφαλτόστρωσης για σημειακές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαθίστανται μικρές ζημιές και λακκούβες.




