ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΝΔ: Οι περιοδείες πριν το Συνέδριο και η ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος

Στην ολιγόωρη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα και φανέρωσε τις προθέσεις του για την ημερομηνία των εκλογών

Φένια Κλιάτση Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
28/03/2026
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
ΝΔ: Οι περιοδείες πριν το Συνέδριο και η ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), Τρίτη 24 Μαρτίου 2026. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Τέσσερις ώρες κράτησε περίπου η προ ολίγων ημερών περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ενώ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί ξανά την πόλη το Σάββατο 9 Μαΐου όπου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο πριν το Συνέδριο του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Φένια Κλιάτση

 Tο έμπρακτο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη αλλά και το προσωπικό του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται στην στενή παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων που τρέχουν , στην κυριολεξία, στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα στο περιθώριο της επίσκεψής του δε δίστασε να ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027, μην αφήνοτας άλλα περιθώρεια παρερμηνείας.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση του Flyover, η παράδοση της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά, που ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι, η αύξηση του στόλου λεωφορείων του ΟΑΣΘ, τα νέα σχολεία, τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική πλευρά της πόλης, αλλά και μια σειρά άλλων έργων θεωρούνται σημαντικά όπλα στη φαρέτρα της ΝΔ για μια ισόρροπη ανάπτυξη αλλά και για να κλείσει «πληγές» και να περιορίσει τις διαρροές της, κυρίως προς τα δεξιά της . Τόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος όσο και η Αφροδίτη Λατινοπούλου αλλά και ο Δημήτρης Νατσιός διατηρούν «δεσμούς» με την πόλη.

Οι επιδόσεις που κατέγραψε άλλωστε η ΝΔ στην περιφέρεια της Α΄ Θεσσαλονίκης, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, προκαλούν προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στις εθνικές κάλπες το ποσοστό της ανήλθε στο 30,77% , στον Δήμο Παύλου Μελά στο 28,36%, στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στο 32,52% ενώ  στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών μόλις στο  30,97%.

Πάντως στη «μεγάλη εικόνα», όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα ενώ υπάρχει έντονη κοινωνική πίεση από την ακρίβεια.

Related Post

Η «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ μέσα από το 4ο Τακτικό Συνέδριο και το στοίχημα των εθνικών εκλογών

Κ. Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο

Ζαχαράκη: Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας

Τομέας Οικονομικών ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα πλέον μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Βουλγαρία στην αγοραστική δύναμη

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου , επιδότηση στο diesel, fuel pass και παρεμβάσεις για τους αγρότες και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανήλθε , αυτή τη φορά με γνώμονα την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος ανακοινώνοντας τον νέο κατώτατο μισθό στα 920 ευρώ.

Πρόκειται για μηνιαία αύξηση ύψους 40 ευρώ από πέρυσι, δηλαδή σχεδόν μισός μισθός ετησίως.

Με άλλα λόγια, η σωρευτική αύξηση στον κατώτατο μισθό από το 2019 ξεπερνάει το 41%.

Η νέα ενίσχυση ωστόσο δεν αφορά μόνο τον κατώτατο που πλέον φτάνει στα 771,6 καθαρά αλλά συμπαρασύρει ανοδικά τριετίες, κλιμάκια στο Δημόσιο και επιδόματα.

Για παράδειγμα ο μισθός με μια τριετία ανέρχεται στα 1.012 ευρώ, με δύο στα 1.104 και με τρεις στα 1.196 ευρώ.

Στόχος για το 2027 είναι ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Παράλληλα, στόχος είναι οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις να είναι μόνιμες και επαναλαμβανόμενες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «σε τόσο σύνθετη συγκυρία την εθνική ισχύ που εκπέμπεται και πέραν των συνόρων μας οφείλει να τη σφυρηλατεί η εσωτερική σταθερότητα και ενότητα. Η δύναμη να ξεχωρίζουμε τα μεγάλα και τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει, από τα μικρά και ασήμαντα του κομματικού μας μικρόκοσμου».

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται να συνυπολογιστεί και με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, ενώ για τους εργαζόμενους κάτω των 30 ετών το οικονομικό όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω των μεγάλων εκπτώσεων ή του αφορολόγητου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα Δημοκρατία
Share215Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Η «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ μέσα από το 4ο Τακτικό Συνέδριο και το στοίχημα των εθνικών εκλογών
Ελλάδα

Η «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ μέσα από το 4ο Τακτικό Συνέδριο και το στοίχημα των εθνικών εκλογών

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο του 2022, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του Τάε...

Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
28/03/2026
Κ. Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο
Πολιτική

Κ. Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο

Η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει συνολικά 426 νέα λεωφορεία έως τον Σεπτέμβριο του 2026, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
26/03/2026
Next Post
Νύχτα τρόμου για επιχειρηματία και τη σύζυγό του – Ένοπλοι εισέβαλαν στη βίλα τους, τους κράτησαν «ομήρους» για δύο ώρες

Θεσσαλονίκη: Μπούκαραν με κουκούλες τα ξημερώματα σε κατάστημα - Ένας τραυματίας

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa