Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά, πάντα όταν αυτό χρειάστηκε, ότι τηρεί κατά γράμμα την εμβληματική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα.
Του Χρήστου Παπαστεργίου
Τι σημαίνει, επομένως, αυτό για το συνέδριο του; Σημαίνει ότι πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την χώρα μας και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Μιλώ για μεγάλη πλειοψηφία γιατί και οι επίσημες στατιστικές, αλλά και η καθημερινότητα που βιώνουμε, δείχνουν ότι μια μικρή μειοψηφία πολιτών γίνονται διαρκώς πλουσιότεροι, λίγοι παραπάνω είναι ¨”ίσα βάρκα ίσα πανιά” και οι περισσότεροι έως να συμπληρωθούν τα 2/3 του πληθυσμού αγωνιούν στο πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το υπόλοιπο 1/3 βρίσκεται στην τραγικότερη θέση όλων, κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Τα πράγματα ήταν βέβαια δύσκολα από την εποχή που η ΝΔ οδήγησε στην χρεοκοπία της χώρας πριν από 17 χρόνια (σχεδόν ο ορίζοντας μιας γενιάς), αλλά θα περίμενε κανείς, με τον πακτωλό των σχεδόν 100 δις που είχε στην διάθεσή του ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ η κατάσταση να βελτιωθεί. Δυστυχώς όμως, η ΝΔ παραμένει ΝΔ … Ένα κόμμα για τους λίγους και τον πυρήνα του αθηναϊκού κέντρου και όχι για τους πολλούς, την περιφέρεια και, συνολικά, την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που βιώνει την γήρανση και την δημογραφική απειλή, με την απαισιοδοξία των νέων, στον μέγιστο βαθμό της ιστορίας της.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου το ΠΑΣΟΚ διεξάγει παντού, έναν ευρύ και πλούσιο προγραμματικό διάλογο, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάζονται σε θεματικές και περιφερειακές εκδηλώσεις ανοιχτής συμμετοχής και αποτελούν την κυβερνητική πρόταση με την οποία θα πορευτεί προς τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Μια πρόταση που το διαφοροποιεί πλήρως από την ΝΔ, αφού εκφράζει διαφορετικά συμφέροντα, άρα καθιστά αδιανόητο κάθε κυβερνητικό συγκερασμό μαζί της. Ταυτόχρονα όμως, το αναδεικνύει και ως την μόνη εναλλακτική λύση για όποιους θεωρούν ότι δεν ανήκουν στις κλειστές ομάδες που εξυπηρετεί η τωρινή κυβέρνηση.
Το στοίχημα, συνεπώς, για το Συνέδριο είναι να λάβει τις αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες κοινωνούς του προγράμματος μας, αλλά και να αποδείξει ότι θα το υλοποιήσουμε αποτελεσματικά. Η προσυνεδριακή περίοδος έχει θέσει τις βάσεις που χρειάζονται. Πιστεύω ότι στο Συνέδριο θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ώστε στις εκλογές να έχουμε την Νέα Αλλαγή.
- Ο Χρήστος Παπαστεργίου είναι επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης Κ. Μακεδονίας και Μέλος Οργανωτικής Γραμματείας Κ.Ο.Ε.Σ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA


