Το αν η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα αφήσει εκλογικό αποτύπωμα στον πρώτο σε ψήφους βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης και νυν υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Η πολιτική εμπειρία, πάντως, λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το εκλογικό ακροατήριο συχνά δεν απομακρύνεται· αντίθετα, συσπειρώνεται γύρω από τον «δικό του» άνθρωπο.
Κι αν ο ψόγος αφορά το γνωστό ελληνικό άθλημα του ρουσφετιού, η αμφίδρομη ανάγνωση ανάμεσα σε βουλευτή και εκλογική πελατεία παραμένει σχεδόν κλασική: «ενδιαφέρθηκε για τους ανθρώπους του». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, λίγο-πολύ, και ο ίδιος ο υφυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Άρα όσοι περιμένουν λαϊκή τιμωρία διά της κάλπης για όσους βρέθηκαν στις δικογραφίες της Κοβέσι, ας κρατούν μικρό καλάθι. Πολύ μικρό.



