ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΤΙΤΑΝ: Αύξηση 7% στις πωλήσεις του Α’ εξαμήνου – Έφτασαν τα 1,42 δισ. ευρώ

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
30/07/2026
BUSINESS, Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
ΤΙΤΑΝ: Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 – Άνοδος 131% στα ΕBITDA το α’ τρίμηνο

Ισχυρές επιδόσεις τόσο στις πωλήσεις όσο και στην κερδοφορία κατέγραψε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, χάρη και στην συνεισφορά τριών στρατηγικών εξαγορών στον κλάδο του τσιμέντου – των Traçim, Keystone και Vracs de l’Estuaire – οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του α’ εξαμήνου του 2026, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,42 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 7%, εκ των οποίων περίπου 80 εκατ. ευρώ προήλθαν από τις πρόσφατες εξαγορές. Ισχυρή ήταν και η οργανική ανάπτυξη (+86 εκατ.ευρώ), με αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, χάρη στους υψηλότερους όγκους πωλήσεων σε αδρανή υλικά και έτοιμο σκυρόδεμα, υψηλούς και σταθερούς όγκους πωλήσεων τσιμέντου και βελτιωμένες τιμές.

Στις ΗΠΑ, οι επιδόσεις παρέμειναν ισχυρές σε τοπικό νόμισμα, παρά τις διαφοροποιημένες συνθήκες στις επιμέρους αγορές, καθώς η ασθενέστερη ζήτηση στη Φλόριντα αντισταθμίστηκε από την ισχυρή δραστηριότητα στις Μεσοατλαντικές Πολιτείες. Η αύξηση των όγκων προήλθε κυρίως από τις πωλήσεις προϊόντων και υλικών, όπως το έτοιμο σκυρόδεμα, οι τσιμεντόλιθοι και η ιπτάμενη τέφρα. Η εξαγορά του εργοστασίου Keystone, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της περιόδου, συνεισφέρει στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου από τον Μάιο.

 Στην Ελλάδα, η αναπτυξιακή δυναμική συνεχίστηκε αμείωτη, με κινητήρια δύναμη την αυξανόμενη ζήτηση σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων, το βελτιωμένο περιβάλλον τιμών και το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο έργων υποδομών και εμπορικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Ελλάδα προχωρούν επίσης νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και η είσοδος στην αγορά κονιαμάτων, μετά τη σύσταση κοινής εταιρίας στα τέλη του 2025.

Στη Δυτική Ευρώπη, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο στις περισσότερες χώρες, ο Όμιλος επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση της Vracs de l’Estuaire στη Γαλλία και στην επιτάχυνση της μετάβασης προς προϊόντα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε κλίνκερ. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οι επιδόσεις ήταν ισχυρές, υποστηριζόμενες από τους αυξημένους όγκους πωλήσεων και τη σταθερή δυναμική των τιμών, γεγονός που επέτρεψε στην περιοχή να διατηρήσει τα υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας σε επίπεδο Ομίλου.

Related Post

Καβάλα: Τροχαίο δυστύχημα σην Ε.Ο. Αμφίπολης-Καβάλας

Η «Κοσμική Αγάπη» συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Κήπου

Ρέθυμνο: Χωρίς εναέρια μέσα η μάχη με τη φωτιά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παρέμεινε βασικός μοχλός ανάπτυξης για τον Όμιλο, χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση και τις ευνοϊκές συνθήκες τιμών στην Αίγυπτο, ενώ σημαντικό ορόσημο αποτέλεσε η έναρξη εξαγωγών για πρώτη φορά από την Αίγυπτο προς τις ΗΠΑ.

Στην Τουρκία, οι επιδόσεις ενισχύθηκαν από τους υψηλότερους όγκους που προέκυψαν από την ενσωμάτωση της Traçim, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ομίλου στη χώρα.

Τα κέρδη EBITDA του Ομίλου αυξήθηκαν στα 312 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 8,7%, με τη σταδιακή ενσωμάτωση των πρόσφατων εξαγορών να συνεισφέρουν 13 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο κερδοφορίας διευρύνθηκε κατά 40 μονάδες βάσης, χάρη στις πρωτοβουλίες βελτίωσης της αποδοτικότητας και στις εσωτερικές δράσεις ενίσχυσης των επιδόσεων (Project Prime), παρά την επίδραση μεμονωμένων γεγονότων.

Αυτά περιλάμβαναν την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στη Φλόριντα μετά από προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, τις καθυστερήσεις στις εισαγωγές τσιμέντου στις ΗΠΑ λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα που συνδέονται με τη σύγκρουση στο Ιράν και το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ελλάδα λόγω της μειωμένης παραγωγής ποζολάνης, στο πλαίσιο των βελτιώσεων παραγωγικότητας και ασφάλειας στο λατομείο ποζολάνης.​

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 153 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 124% ή κατά 16% σε συγκρίσιμη βάση. Οι επιδόσεις αυτές επιτεύχθηκαν παρά τις αυξημένες αποσβέσεις και την μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση, ενώ ενισχύθηκαν περαιτέρω από την βελτιωμένη συνεισφορά της κοινοπραξίας του Ομίλου στη Βραζιλία.​

Οι όγκοι πωλήσεων τσιμέντου ανήλθαν σε 9,5 εκατ. τόνους το πρώτο εξάμηνο του 2026, αυξημένοι κατά 7%, χάρη στη συμβολή των πρόσφατων εξαγορών. Οι όγκοι πωλήσεων τσιμέντου σε συγκρίσιμη βάση (LfL) παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητοι, υποστηριζόμενοι από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και τις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν οριακά χαμηλότερα.

Οι όγκοι πωλήσεων έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν κατά 1% (LfL), χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα και τη βελτίωση της δυναμικής στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι όγκοι πωλήσεων αδρανών υλικών αυξήθηκαν κατά 7%, με την αύξηση να επιταχύνεται σε 10% κατά το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της ισχυρής ζήτησης στην Ελλάδα και τη Φλόριντα. Οι όγκοι πωλήσεων τσιμεντόλιθων αυξήθηκαν κατά 9%, ανακάμπτοντας σε σχέση με το 2025.

Τέλος, οι όγκοι πωλήσεων εναλλακτικών τσιμεντοειδών υλικών (ACMs) υποχώρησαν, καθώς η αύξηση των πωλήσεων ιπτάμενης τέφρας στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε πλήρως από τη μείωση των αντίστοιχων όγκων στην Ελλάδα, λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του λατομείου ποζολάνης στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης.

Tags: ΕπιχειρήσειςΤΙΤΑΝ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Οδηγός τραυματίστηκε όταν το ΙΧ του συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα
Βόρεια Ελλάδα

Καβάλα: Τροχαίο δυστύχημα σην Ε.Ο. Αμφίπολης-Καβάλας

Θανάσιμα τραυματίστηκε 24χρονος, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, στο 46ο χλμ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
30/07/2026
Η «Κοσμική Αγάπη» συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Κήπου
AGENDA

Η «Κοσμική Αγάπη» συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Κήπου

Η «Κοσμική Αγάπη» έρχεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 στο Θέατρο Κήπου, για μια μοναδική παράσταση που υπόσχεται...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
30/07/2026
Next Post
Έδωσε θάρρος στη ΝΔ η δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ

Εκπρόσωποι της ΝΔ στις κηδείες των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά του Ρεθύμνου












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa