ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΠΟΥ: Ανησυχία για τις νέες εμβολιαστικές οδηγίες της κυβέρνησης Τραμπ

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/08/2026
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Εμβόλια: Βρήκαν γιατί κάποια διαρκούν για μια ζωή και άλλα για λίγους μήνες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για τις νέες εμβολιαστικές οδηγίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποιεί ότι δεν βασίζονται σε κανένα διαθέσιμο επιστημονικό δεδομένο.

«Η εμβολιαστική πολιτική πρέπει να βασίζεται σε μία σχολαστική, ανεξάρτητη και διαφανή εξέταση των βέλτιστων διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων και όχι σε πολιτικές επιρροές», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μέσω του Χ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προχθές Δευτέρα διάταγμα που περιλαμβάνει τις νέες «οδηγίες» για την χορήγηση των εμβολίων, οδηγίες που περιλαμβάνουν την αύξηση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων για τα παιδιά και κατά την παρουσίασή του επικαλέσθηκε επανειλημμένως τον «αυτισμό».

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί τα το γεγονός ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική που αφορά τον εμβολιασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνδέονται με τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί επί σειρά δεκαετιών», έγραψε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

Αυτά τα δεδομένα «υποδεικνύουν τις περιόδους κατά τις οποίες τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα στις ασθένειες, τα χρονικά σημεία στα οποία τα εμβόλια προσφέρουν την μέγιστη προστασία, τον αριθμό των αναγκαίων δόσεων καθώς και τα εμβόλια που δύναται να χορηγηθούν ταυτοχρόνως με πάσα ασφάλεια», εξηγεί στην ανάρτησή του τονίζοντας ότι τα δεδομένα βρίσκονται υπό συνεχή εξέταση με βάση τις νέες πληροφορίες που συγκεντρώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Related Post

Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

14 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα στον στόλο της Πυροσβεστικής μέσω του «ΑΙΓΙΣ»

Κοζάνη: Τρεις τηλεφωνικές απάτες εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ.

Δεκαπενταύγουστος – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και περιορισμοί στην κίνηση φορτηγών

«Τα ισχύοντα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα: τα εμβόλια, περιλαμβανομένου του εμβολίου MMR «ιλαράς – παρωτίτιδας – ερυθράς», είναι ασφαλή και δεν προκαλούν αυτισμό».

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ διαχωρίζει το τριπλό εμβόλιο MMR σε τρία χωριστά εμβόλια.

Το τελευταίο διάστημα, ο ΠΟΥ έχει αναγκασθεί να επαναλάβει πολλές φορές το αυτονόητο: ο εμβολιασμός δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την νευροαναπτυξιακή διαταραχή.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποιεί επίσης ότι η καθυστέρηση του εμβολιασμού ή η αύξηση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων δεν καθιστά τον εμβολιασμό ασφαλέστερο και μπορεί να αφήνει χωρίς κάλυψη τα παιδιά.

Η ιατρική έρευνα δεν έχει ποτέ φθάσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στον αυτισμό και τον εμβολιασμό, αλλά τόσο ο Τραμπ όσο και ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ρόμπερτ Κένεντι, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι μπορεί και να υπάρχει.

Γνωστός για τις εμβολιαστικές του «θέσεις», ο Κένεντι έχει ξεκινήσει από τον διορισμό του ευρεία επανεξέταση των εμβολίων, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες, αναθεώρησε το πρόγραμμα των παιδιατρικών εμβολιασμών και έκοψε την χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νέων εμβολίων. Τα μέτρα του γνώρισαν σφοδρή καταδίκη από την ιατρική και την επιστημονική κοινότητα.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αναστείλει την αναμόρφωση της αμερικανικής εμβολιαστικής πολιτικής που ξεκίνησε ο Κένεντι.

Tags: εμβόλιαΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται την Πέμπτη 13 Αυγούστου ο κρατικός μηχανισμός, καθώς προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 5 σε Αττική,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/08/2026
Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στο Δερβένι
Ελλάδα

14 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα στον στόλο της Πυροσβεστικής μέσω του «ΑΙΓΙΣ»

Παρελήφθησαν από το Πυροσβεστικό Σώμα, 14 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (6Χ4), χωρητικότητας 12.000 λίτρων νερού το καθένα, τα οποία, με...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/08/2026
Next Post
SOS νότια της Κρήτης: 202 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Κρήτη: Νέα επιχείρηση του Λιμενικού για 93 αλλοδαπούς – Στους 240 οι διασωθέντες στους Καλούς Λιμένες





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa