Μια κοιτίδα Ιαπωνίας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Βελλίδειο, όπου είναι σε εξέλιξη η όγδοη διοργάνωση του Animecon με πλήθος επισκεπτών.
Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Anime, manga, μουσικοχορευτικά σόου, θεματικά workshops, ιαπωνικό φαγητό, ομιλίες, δραστηριότητες για κάθε ηλικία, περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Απόγευμα Κυριακής 04/10 και πολλοί αξιοποιούν την ωραία μέρα για μια βόλτα στην έκθεση του Animecon. Άτομα όλων των ηλικιών, Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης, δίνουν ηχηρό παρών στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.


Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον και η αγάπη για την ιαπωνική ποπ κουλτούρα γινονται όλο και πιο έντονα, σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει στην Karfitsa ο διοργανωτής του Animecon, Καρυοφύλλης Χρήστος Χατζόπουλος.


«Η ανταπόκριση του κοινού έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η πρώτη μέρα ήταν μια μεγάλη γιορτή της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας, που η κοινότητα την αγκάλιασε. Ο κόσμος δείχνει μεγάλη αγάπη για την έκθεση. Η κοινότητα των anime και των manga διψάει για τέτοιες διοργανώσεις ώστε να γιορτάσει την ιαπωνική ποπ κουλτούρα. Το θεωρούν κάτι εξωτικό γιατί δεν έχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Ο κόσμος που έρχεται είναι κυρίως νεανικός αλλά έχουμε και πολλές οικογένειες με παιδιά. Δε λείπουν όμως και οι μεγαλύτεροι. Κάθε χρόνο θέλω να περνάει μοναδικά ο κόσμος στην έκθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Karfitsa.


Το AnimeCon: RUN Thessaloniki VIII πραγματοποιείται 03-04/10 και την Κυριακή είναι ανοιχτό μέχρι τις 20.00.


