, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στο Τελωνείο Ευζώνων ο περιφερειάρχης για τις ελλείψεις προσωπικού…

130522_Ap_Tzitzikostas_telwneiakos_stathmos_Eyzwnoi
Ο Τελωνειακός Σταθμός Ευζώνων ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς, Ο κ. Τζιτζικώστας προήδρευσε σε συνάντηση εργασίας, με θέμα την καλύτερη δυνατή λειτουργία του τελωνείου εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου και της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης ταξιδιωτών και εμπορευμάτων από και προς την Ελλάδα.

 

«Ο Τελωνειακός Σταθμός των Ευζώνων αποτελεί μια από τις βασικότερες πύλες εισόδου ταξιδιωτών και εμπορευμάτων, με κομβικό ρόλο στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς υπολογίζεται ότι ετησίως διέρχονται περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίζουν οι ταξιδιώτες εισερχόμενοι στην Ελλάδα. Και αυτή η εικόνα πρέπει να είναι θετική και αντιπροσωπευτική του υψηλού επιπέδου της χώρας μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας. «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία του τελωνείου. Στο σταθμό υπάρχει έλλειμμα τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς υπηρετούν 34 άτομα, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 50. Γι’ αυτό και θα ζητήσω από την κυβέρνηση την ενίσχυσή του με στελεχιακό δυναμικό, ειδικότερα κατά την περίοδο Μαΐου- Σεπτεμβρίου, όπου λόγω της αύξησης των μετακινήσεων, δημιουργούνται πρόσθετες ανάγκες σε προσωπικό. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ετοιμότητα του υπηρεσιακού μηχανισμού του τελωνείου και να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση ταξιδιωτών και επαγγελματιών κατά τη διαδικασία διέλευσης των συνόρων» συμπλήρωσε ο  Περιφερειάρχης.

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστος Γκουντενούδης έκανε λόγο για την «ανάγκη στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό του τελωνείου αλλά και τουριστικού περιπτέρου που λειτουργεί στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Το τουριστικό περίπτερο ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κι έχει ως στόχο την ενημέρωση και παροχή χρηστικών πληροφοριών στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή». Ενώ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος αναφέρθηκε στην «προτεραιότητα που έχουμε δώσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση του τουρισμού μέσα από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να διευκολύνουμε την αυξημένη διέλευση τουριστών από τις βαλκανικές χώρες ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου».

 

130522_Ap_Tzitzikostas_kentro_ygeias_Polykastrou

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των νοσηλευτών που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. «Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας, ένα αληθινό κόσμημα για την περιοχή, καθώς η στελέχωσή του με άριστα καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η υλικοτεχνική του υποδομή, το καθιστά έτοιμο να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε είδους περιστατικό», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.