, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανοίγει εστιατόριο στη Σκωτία;

Kim

Ο  Κιμ Γιονγκ Ουν, «ελέω Θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αποφάσισε να μυήσει τους Ευρωπαίους στην κουζίνα της χώρας του…  Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται εμπειρογνώμονες που μελετούν το καθεστώς και τα τεκταινόμενα στην απομονωμένη αυτή χώρα.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα για την Βόρεια Κορέα Michael Madden ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ανοίξει ένα εστιατόριο με βορειοκορεάτικη κουζίνα στην Ολλανδία, μελετά την ιδέα να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στην Σκωτία. Η σκέψη για επέκταση ενός εστιατορίου, στο οποίο οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μεταξύ άλλων και σούπα από κρέας σκύλου στη Σκωτία δεν είναι τυχαία.
Ο Madden, συχνός επισκέπτης στην Πιονγιανγκ, ισχυρίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί να ανοίξει διπλωματικές σχέσεις με ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αριστερά καθεστώτα και η προτίμησή του για επιχειρηματικό άνοιγμα της Βόρειας Κορέας στη Σκωτία οφείλεται σε δύο λόγους. Αφενός στην λατρεία του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ουν και της ελίτ της χώρας του για το περίφημο σκωτσέζικο ουίσκι και αφετέρου στην απόφαση της Σκωτίας να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχιση της από τη Μεγάλη Βρετανία.
Όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την Βόρεια Κορέα παρόλο που οι Σκωτσέζοι στην πλειοψηφία τους αποφάσισαν να παραμείνουν κάτω από την ομπρέλα των Βρετανών η Βόρεια Κορέα στηρίζει τις χώρες που αγωνίζονται για ανεξαρτησία επειδή και η ίδια προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ένα νόμιμο κράτος που επιζητεί την διεθνή αναγνώριση.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.