, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Θα απορροφήσουμε την αύξηση του Φ.Π.Α."

break
Της Έλενας Καραβασίλη 
«Δε θα κάνουμε καμία αύξηση στις τιμές και θα απορροφήσουμε εμείς την αύξηση του Φ.Π.Α.», λέει στο karfitsa.gr ο ιδιοκτήτης κυλικείου στην οδό Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, Μάκης Πουλτίδης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, εδώ και τέσσερα χρόνια που διατηρεί το κυλικείο του, δεν έχει κάνει καμία αύξηση στις τιμές, ενώ φροντίζει να κάνει και κάποιες προσφορές.
«Ήδη ο κόσμος στερείτε από κάπου αλλού για να μπορέσει να πάρει την τυρόπιτα και τον καφέ του. Το κέρδος το δικό μας είναι πάρα πολύ μικρό, όμως πρέπει να γίνουμε ένα στις δύσκολες στιγμές και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε», τονίζει ο κ. Πουλτίδης.
 

break2Ο κ. Πουλτίδης εξηγεί πως σήμερα το πρωί αρκετοί πελάτες  αναρωτήθηκαν για το εάν θα αυξήσει τις τιμές του και ο ίδιος φρόντισε να τους ενημερώσει πως δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα. «Όλοι είμαστε δύσκολα οικονομικά. Αποφασίσαμε πως θα κοιτάξουμε να έρθουμε σε μία συνεννόηση με τους προμηθευτές μας, ώστε να μοιραστούμε το βάρος του Φ.Π.Α.».

Τονίζει πως τα προϊόντα του είναι όλα ελληνικά και «σε καμία περίπτωση δε θα ρίξουμε την ποιότητά μας, προκειμένου να βρούμε πιο φτηνές πρώτες ύλες. Θα κοιτάξουμε να πιέσουμε τους προμηθευτές ώστε και αυτοί να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντέξουμε και εμείς και αυτοί», σημειώνει.

Όσον αφορά στην κίνηση των τελευταίων ημερών, ο κ. Πουλτίδης αναφέρει πως τα πράγματα είναι αρκετά περιορισμένα καθώς, «είναι σα να είναι Αύγουστος. Η κίνηση είναι αρκετά πεσμένη. Πολλοί πήραν νωρίτερα τις άδειές τους, ενώ δυστυχώς δεν ήταν λίγες οι εταιρίες που μείωσαν το προσωπικό τους», καταλήγει.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.