, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Ναι θέλουμε Ιβάν Σαββίδη και τέλος στο… μαρτύριο μας»

φωτο eurokinissi.gr

Της Φ. Βλαστού
Δέκα μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Την ίδια ώρα, η φημολογία ότι στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη θα περάσει η εταιρεία Πήγασος, στην οποία  ανήκει σημαντικό τμήμα των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ -ιδιοκτήτριας εταιρίας του MEGA- δίνει και… παίρνει. Μέχρι αυτήν τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Ούτε από την πλευρά της εταιρείας, αλλά ούτε και από τον ομογενή επιχειρηματία. «Οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουμε στη σεναριολογία και στην ονοματολογία που ακούγεται το τελευταίο διάστημα για το MEGA», ξεκαθάρισε μιλώντας στην Karfitsa o εκπρόσωπος των εργαζομένων του MEGA, Πάνος Τουμάσης.
Ο ίδιος όμως τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του MEGA που έχει αποδείξει ότι είναι ο νούμερο ένα τηλεοπτικός σταθμός της χώρας με την πορεία του, άρα όποιος και αν έρθει ουσιαστικά θα είναι καλοδεχούμενος με την προϋπόθεση βέβαια να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί». Παράλληλα, ο κ. Τουμάσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθεί η χρυσή τομή για το πρόβλημα του MEGA, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «είναι πρόβλημα πλέον για τις ζωές μας. Nα σταματήσουμε να είμαστε όμηροι μια κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, γιατί μπορεί να έχουμε να πληρωθούμε 10 μήνες, όμως είναι μεγαλύτερο το διάστημα που είμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας».
 
«Το μέλλον να στηριχθεί στο δυναμικό… παρελθόν»
O Γιώργος Παπαδόπουλος, εργαζόμενος του MEGA και πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας ανέφερε στην Karfitsa ότι «κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι ακούμε διάφορα. Εάν δε δούμε όμως κάποια επίσημη ανακοίνωση δε μπορούμε να ξέρουμε». Για ενδεχόμενη αγορά του MEGA από τον κ. Σαββίδη ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «εμείς ως εργαζόμενοι επικροτούμε την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, αν γίνει τελικά. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να τελειώσει το μαρτύριο μας. Δεκατέσσερις μήνες ζούμε σε μια αβεβαιότητα, δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει για την εταιρεία που δουλεύουμε, για την οποία πολύ από εμάς δώσαμε την ψυχή μας». Ο κ. Τουμάσης ερωτηθείς για το τι ζητούν οι εργαζόμενοι του Μεγάλου Καναλιού επεσήμανε ότι «πέρα από τους νυν μετόχους αλλά και από τον όποιο υποψήφιο επενδυτή ζητούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα προκειμένου να ξεκινήσει το κανάλι και να στηριχθεί στο πολύ δυναμικό παρελθόν που έχει αποδείξει ότι μπορεί να το καταστήσει πρώτο στην αγορά, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα στο προσωπικό και να χαραχθεί μια νέα πορεία που θα ξαναφέρει το κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης, όπως ήταν τόσα χρόνια».
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.