, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνοδευόμενη από ομάδα δικηγόρων πέρασε πριν από λίγο το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να υπερασπιστεί τον Lasha Shousanasvili, στο αίτημα έκδοσης του από τις Γαλλικές δικαστικές αρχές. Στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγη ώρα και ο 56χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας συνοδευόμενος από πάνοπλους άντρες των ΕΚΑΜ. Μαζί και ο φερόμενος ως συνεργάτης του Nodar Sh. Οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στην ευρεία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στις 16 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη ζητούνται από τις δικαστικές αρχές της Γαλλίας να εκδοθούν εκεί προκειμένου να δικαστούν.

Το δικαστήριο διέκοψε καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα  για αναβολή, λόγω παρουσίας μιας διερμηνέας για δυο γλώσσες και όχι δυο διερμηνέων. Στο αίτημα συντάχθηκε και ο συνήγορος του Nodar. Επίσης κατατέθηκε αίτημα για απομάκρυνση των οπλοφόρων αντρών των ΕΚΑΜ.

Οι δικαστες αποφάσισαν να γίνει πρώτα η δίκη του Λάσα με Ρωσίδα διερμηνέα και σε μία ώρα, που θα έρθει η Γεωργιανή διερμηνέας, θα συνεχιστεί η δίκη για τους Merab και Nodar.

Όσο για τους ενόπλους αποφασίστηκε να παραμείνουν μέσα στην αίθουσα, στην πόρτα και στα κρατητήρια, αλλά να αποχωρήσουν από το κέντρο του ακροατηρίου.

 Δέσποινα Κρητικού

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.