, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

Eυάγ. Βενιζέλος: "Delivery boy" των Ευρωπαίων ο Αλ. Τσίπρας

Χειμαρρώδης και εξαιρετικά επικριτικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Έλλη Στάη.
Όσον αφορά την επίθεση κατά του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, επισημαίνοντας πως “πρέπει τις κεραίες μας να τις έχουμε ανοικτές”, σημειώνοντας ωστόσο πως “δεν ξέρω αν η δράση είναι αριστερής προέλευσης”.
Στη συνέχεια των τοποθετήσεών του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τα περί “ευρωπαϊκής ξεφτίλας”, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη σοσιαλδημοκρατία.
Μιλώντας μάλιστα για το σκεπτικό των Ευρωπαίων, έκρινε ότι «δεν είναι δείγμα σοβαρότητας του SPD να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριό του ως σοσιαλιστή ηγέτη. “Η λογική του SPD ήταν αν είναι κίνδυνος ο λαϊκισμός δεξιάς και ακροδεξιάς, ας βρούμε έναν εθνολαϊκιστή, δήθεν σοσιαλιστή και δήθεν αριστερό, ένα δήθεν ριζοσπάστη της δήθεν αριστεράς, να μιλήσει», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε ως “delivery boy” τον Αλέξη Tσίπρα και την κυβέρνηση, “την πιο υποταγμένη στα χρόνια των μνημονίων”. «Όλα τα μεγάλα ιστορικά λάθη που έχουν φτάσει τα κράτη στο χείλος του γκρεμού, έχουν ψηφιστεί δημοκρατικά», σχολίασε.
«Κάνει ακριβώς ό,τι του λένε και προθυμοποιείται περισσότερο από ό,τι του λένε» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «ποτέ δεν είχε συνδεθεί η εξωτερική πολιτική με την οικονομική κατάσταση της χώρας», χρεώνοντας το ως… επίτευγμα της κυβέρνησης. «Χαϊδεύουν το εξημερωμένο κατοικίδιο της ευρωπαϊκής ορθοδοξίας, δεν είναι πηγή υπερηφάνειας», είπε για τα «κομπλιμέντα» που επιφυλάσσουν οι Eυρωπαίοι στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Αναφερόμενος στα περί «καθαρού μυαλού» του Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση του 2015, σχολίασε δηκτικά με την αναφορά: «ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα αποφάσεις θολωμένου μου μυαλού”.
“Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και πρόκειται για την πιο αντιαναπτυξιακή πολιτική, βγήκαμε από το μνημόνιο με αναιμική ανάπτυξη. Δίνονται επιδόματα για να εξαγοράσουν τη μιζέρια», είπε ακόμη.
«Διαψεύδουν τις ελπίδες που είχε επενδύσει ο κόσμος πάνω τους», «η κυβέρνηση κατάφερε να μην έχουμε ασφαλιστικό σύστημα, βιώσιμο και παραγωγικό. Είναι σημαντικό η χώρα να έχει βασικά συστήματα, τράπεζες, δικαιοσύνη, επαίρεται και καμαρώνει η κυβέρνηση όταν χειραγωγεί τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και το ΚΙΝΑΛ, στάθηκε σύμφωνος με την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ηττημένος στρατηγικά, ώστε να μην μπορεί να ελέγξει και να παρεμποδίσει τις εξελίξεις.
Επίσης, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάγκη υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων, που θα εγγυηθούν τις εξελίξεις και όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση.
“Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με έναν τρόπο που θα έχει προοπτική, η τετραετία της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον τόπο χωρίς προοπτική”, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.