ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου – «Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
03/01/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου – «Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα»

Μία νέα, σοκαριστική καταγγελία, φέρνει σήμερα στο φως το MEGA, για αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η οποία βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα.

Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία», εξομολογείται και συγκλονίζει, η Μαρία Παπάκου.

Related Post

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα

Εκπαιδευτική καινοτομία και κοινωνική προσφορά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη

Σταύρος Φλώρος: «Η ζωή με δοκίμασε, αλλά δεν μου πήρε τη δύναμη να συνεχίσω»

«Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές αυτό. Κανένας δεν του είπε μία λέξη, κανένας δεν του έβαλε ένα όριο, ένα στοπ. Συνέβαινε σε πάρα πολλά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο σε μένα».

Το ήξεραν όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ήξεραν όλοι ότι ο αρχιπροπονητής της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής κακοποιούσε συστηματικά και παρενοχλούσε σεξουαλικά καθημερινά τις αθλήτριές του, μικρά κοριτσάκια 11, 12 ετών.

Αλλά ούτε ένας, δεν έκανε κάτι για να τις γλυτώσει από τα χέρια του.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση ‘τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; γιατί είχαμε αυτήν την απορία’ και της είπα ‘το ξέρατε όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα’;».

Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου. Της γυναίκας που στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, έζησε τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της ενόργανης.

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθιά μου, μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα φιλήσει τα χειλά μου. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι ‘αυτό που συμβαίνει θα του ξέρουμε μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός, είναι ιερό’».

Πίσω από τις εμφανίσεις, το κορίτσι που εκπροσωπούσε τη χώρα σε διεθνείς αγώνες, κρυβόταν ένα ασύλληπτο δράμα. Ένα δράμα που αποκαλύπτεται σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, από την ίδια. Μπροστά στην κάμερα. Δίχως φόβο και με περίσσιο θάρρος.

«Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν τον φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες ‘φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία’ και έφυγαν και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω».

Τα όσα ακολούθησαν δεν έγιναν μόνο μία φορά. Τα ταξίδια για αγώνες ήταν η απόλυτη ευκαιρία για τον αρχιπροπονητή να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στίμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του.

»Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, έτρεμε το σώμα μου εσωτερικά. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν ‘σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω’ μου είπε. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. ‘Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα’, μου είπε».

Η εισαγγελική έρευνα η οποία έχει αρχίσει εδώ και 8 μήνες για τα όσα οι ίδιοι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης είχαν δημόσια καταγγείλει, παραμένει ανοιχτή ως και σήμερα.

«Γνωρίζουν όλοι»

Αναφερόμενη στο θέμα και μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η γυναίκα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου δίνοντας το παράδειγμα, Σοφία Μπεκατώρου, είπε ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Οι φορείς γνωρίζουν. Γνωρίζει η ομοσπονδία, γνωρίζει η ολυμπιακή επιτροπή και το υπουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν έχουν κληθεί σε απολογία οι άνθρωποι που κατηγορούνται και βρίσκονται σε χώρους με παιδιά».

Και συμπληρώνει:

«Πρέπει να σταματήσουμε να αναρωτόμαστε αν γίνονται ή αν δεν γίνονται αυτά αλλά πώς θα σταματήσουν οι συμπεριφορές αυτές και αν θέλουμε έναν υγιή αθλητισμό».

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει κανένας μηχανισμός που να κινητοποιείται όταν υπάρχουν καταγγελίες», κατέληξε η κ. Μπεκατώρου.

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Πως οι ολέθριες παραλείψεις της δημάρχου Κασσάνδρας οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα του Λούνα Παρκ του θανάτου
Βόρεια Ελλάδα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μετά την καταδίκη πριν από λίγες ημέρες σε ισόβια και επιπλέον σε 8 χρόνια κάθειρξης του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
17/06/2026
Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα
Κοινωνία

Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα

Ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς έστειλε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με το Προεδρικό Μέγαρο να μετατρέπεται για...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
15/06/2026
Next Post

A. Γεωργιάδης: Αύριο ανακοινώσεις για την τιμή των PCR







Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa