ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΕΛΤΑ: Περνούν στην εποχή της «πράσινης λειτουργίας»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
22/06/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Με το σχέδιο «Project Green», τα ΕΛΤΑ σηματοδοτούν την έναρξη της μεταστροφής του Ομίλου προς την εφαρμογή των κριτηρίων «ESG»( θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης), όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους.

Και τούτο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θεσπίζοντας συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος σε κάθε λειτουργία τους, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών CO2 των ΕΛΤΑ κατά τουλάχιστον 40% στο σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας μέχρι το 2030.

Για πρώτη φορά, η βιώσιμη ανάπτυξη, όπως υπογραμμίζεται, ενσωματώνεται στις προτεραιότητες του Ομίλου και αποτυπώνεται με διαφάνεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του πρώτου Απολογισμού Βιωσιμότητας της εταιρίας, στον οποίο καταγράφονται οι επιδόσεις της για το έτος 2021, που θα αποτελέσει και το έτος αναφοράς για όλες τις μελλοντικές δράσεις βελτίωσης.

Η διαδικασία του μετασχηματισμού, όμως, δεν σταματάει εκεί. Επεκτείνεται με την ανάληψη άμεσων πρόδρομων πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΕΛΤΑ.

Related Post

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Μία τιμή στον Παναγιώτη Σπύρου που, ίσως, άργησε!

Έξυπνοι Δήμοι, ευτυχισμένοι πολίτες

Μερικές από τις κυριότερες δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

Η διεξαγωγή πιλοτικού προγράμματος χρήσης του περιβαλλοντικού πρόσθετου καυσίμων Blue Marble, σε δείγμα 47 οχημάτων του στόλου των ΕΛΤΑ, μέσα από το οποίο θα διερευνηθούν οι επιδόσεις του προϊόντος σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επιτυχία του πιλοτικού αυτού προγράμματος θα μπορούσε να οδηγήσει, άμεσα, σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων έως και 15% για τα ΕΛΤΑ, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος και τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Η επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος στο σύνολο του στόλου θα επιφέρει πολύ δραστικότερη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών. Ταυτόχρονα, δρομολογείται η σταδιακή αναβάθμιση του στόλου με σύγχρονα οχήματα χαμηλών ρύπων καθώς και, εξελικτικά, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η ανακαίνιση του ταχυδρομικού καταστήματος του Ναυπλίου με εφαρμογή πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στο κατάστημα έχουν ήδη εγκατασταθεί νέα συστήματα ψύξης και θέρμανσης με αντλίες θερμότητας και έχουν αντικατασταθεί όλοι οι λαμπτήρες με LED, που έχουν οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 47% και εκπομπών ρύπων κατά 66%.

Στο επόμενο διάστημα, σε ένα ακόμη πιλοτικό πρόγραμμα, δρομολογείται και η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης για τη διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή της Αργολίδας.

Το κατάστημα του Ναυπλίου θα αποτελέσει τον οδηγό για τη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων και των οχημάτων των ΕΛΤΑ και θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

-Διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, με τη δημιουργία νέων ρευμάτων ανακύκλωσης χαρτιού, μετάλλου και πλαστικού στα Κέντρα Διαλογής, καθώς και την τοποθέτηση 70 νέων κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών και στα Κτίρια Διοίκησης, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Πρόκειται για μία ενέργεια που θα εφαρμοστεί σταδιακά στο σύνολο των εγκαταστάσεων των ΕΛΤΑ ανά τη χώρα. Τα υλικά που θα συλλέγονται θα δημιουργούν επιπλέον έσοδα για τα ΕΛΤΑ, τα οποία θα κατευθύνονται σε ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Για τη νέα πρωτοβουλία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης των ΕΛΤΑ, κ. Βασίλης Μπαλούρδος επεσήμανε:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό σε τροχιά ενός πλήρους και ριζικού μετασχηματισμού που ήδη οδηγεί την εταιρεία σε ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτό το μέλλον, οι αρχές της βιωσιμότητας έχουν κεντρικό ρόλο. Τώρα, με το Project Green, ανοίγουμε μια νέα σελίδα, υλοποιώντας πρακτικές και καινοτομίες που είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας και την ολοκλήρωση της μετάβασής της σε ένα καλύτερο αύριο».

Και πρόσθεσε «στόχος μας είναι τα ΕΛΤΑ της επόμενης ημέρας να είναι ανταγωνιστικά, να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία πελάτη, αλλά και να λειτουργούν με τους καλύτερους περιβαλλοντικούς όρους. Και στην κατεύθυνση αυτή, καταβάλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονη λόγω μέθης
Θεσσαλονίκη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Μια σοκαριστική υπόθεση εκτυλίσσεται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, καθώς μια 59χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/03/2026
Θεσσαλονίκη: “Καπνός” έγινε 47χρονος μετά την απολογία του - Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Στη Θεσσαλονίκη, οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εστιάζοντας σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη προσοχή...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
29/03/2026
Next Post
Δυστυχώς μας τελείωσε και το σανό

Δυστυχώς μας τελείωσε και το σανό

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa