Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση για το σύστημα Predator, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιμένει σε υψηλούς τόνους και από τα Χανιά.
Όπως επανέλαβε και από τον Βατόλακκο Χανίων, το ζήτημα παρακολούθησης του τηλεφώνου του δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά την εύρυθμη λειτουργία και διαφάνεια της δημοκρατίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δίνει την πρώτη του ανοιχτή πολιτική ομιλία στην Κρήτη μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.
Από το βήμα των Χανίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν αυτό που βρέθηκε στο κινητό του είχε βρεθεί στο κινητό του Κ. Μητσοτάκη όταν ήταν πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας, ή αν είχε βρεθεί σήμερα στο κινητό του Α. Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη.
Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες των Κρητικών και της Κρήτης, συνδυάζοντάς τους και με τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι να γίνουν το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη ο ισχυρός πόλος απέναντι στη Δεξιά και τη συντήρηση στην Ελλάδα.
«Είναι η μόνη προοπτική για να φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία. Είναι η μόνη προοπτική για να υπάρχει ένας πόλος ισχυρός, δημοκρατικός, με πρόγραμμα που να απαντήσει στην ελίτ. Όχι με λαϊκισμούς, αλλά με ευθύνη, με λύσεις καθημερινές με κοινωνική δικαιοσύνη που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες των ευάλωτων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τα εθνικά θέματα υπογράμμισε ότι το κόμμα του θέλει τη γείτονα χώρα με σταθερότητα και προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών σε συνθήκες καλής γειτονίας, χαρακτηρίζοντας λάθος την πολιτική του κατευνασμού και με «φόντο» την εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.
Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ με τις πράξεις του απέδειξε πωςθωρακίζει τα εθνικά συμφέροντα, τονίζοντας ότι «πρέπει να είναι προτεραιότητα να μπει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία». «Όποιος πουλάει έστω και ένα όπλο στην Τουρκία, είτε από την Αμερική είτε από την Ευρώπη, χαϊδεύει τον Ερντογάν και υπονομεύει τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αυτό πρέπει να είναι σταθερή θέση όλων των κομμάτων χωρίς μισόλογα», ανέφερε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL



