ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δημοσκοπήσεις: Μικρή η ζημιά για την κυβέρνηση

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
26/08/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δημοσκοπήσεις: Μικρή η ζημιά για την κυβέρνηση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει το Μαξίμου τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα από τις κυλιόμενες μετρήσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι μεγάλες εταιρείες τη σταδιακή δημοσιοποίησή τους. 

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται πως η φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση από το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς κυμαίνεται από μισή έως μία μονάδα, την οποία φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μένει ουσιαστικά στάσιμος.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα, καθώς ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τότε που θα έχουν γίνει γνωστές οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, προκειμένου να μπορούν να εξαχθούν ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Το ζήτημα που εξακολουθεί να ανησυχεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια και πώς θα περάσουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Σαφώς η υπόθεση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου από την ΕΥΠ στον Νίκο Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη, ωστόσο, η αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος βγήκε μπροστά, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, φαίνεται πως είχε θετικό αντίκτυπο. 

Related Post

Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας στη θέση Κωνσταντινόπουλου

Νέα μέτρα Μητσοτάκη: Επιδοτήσεις σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοΐα για προστασία νοικοκυριών και παραγωγών (video)

Μαρινάκης: Οι δύο καλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης για τα ζητήματα ελευθεροτυπίας και ασφάλειας δημοσιογράφων είναι του 2024 και του 2025

Χαρακόπουλος: Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία του εθνικού διαλόγου για βιώσιμη γεωργία

Ένα ακόμη συμπέρασμα που εξάγεται από τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πως η κοινωνία εκείνο που περιμένει είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Η προσμονή δείχνει να είναι μεγάλη και από τις εξαγγελίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η αλλαγή του κλίματος που θα υπάρξει. Ήδη, πάντως, η σημαντική αύξηση που ανακοινώθηκε στην επιδότηση για τους λογαριασμούς του ρεύματος δείχνει πως έχει ικανοποιήσει την κοινή γνώμη.

Πιέζεται ο ΣΥΡΙΖΑ 

Η δημοσκοπική στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί και τους λόγους που η Κουμουνδούρου έχει σηκώσει ψηλότερα από το ΠΑΣΟΚ τους αντιπολιτευτικούς τόνους. «Γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε πως η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα ευνοούσε περισσότερο τη Χαριλάου Τρικούπη και υπήρχε κίνδυνος να μειωθεί η διαφορά που χωρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Για αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει την προ ημερησίας συζήτηση, καθώς όπως είναι γνωστό δεν θα μετάσχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός ενός ευρύτερου κεντροαριστερού μετώπου. Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως το επίμαχο ζήτημα δεν θα φέρει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα που ανέμεναν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από την εργαλειοποίηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως οι πολίτες αποστρέφονται την πόλωση και την τοξικότητα και αναζητούν απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύεται την κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Συνεχή ανοίγματα Μητσοτάκη στην Αραβική Χερσόνησο 

Σαουδική Αραβία, Κατάρ και τώρα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις χώρες με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα ενισχύει διαρκώς τους δεσμούς με την Ελλάδα μέσω σημαντικών συμφωνιών. Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ-Ναχιάν, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δόθηκε έμφαση στον τομέα της ενέργειας, ιδίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για τις σημαντικές υποδομές που δημιουργούνται στη χώρα μας στον τομέα της εισαγωγής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, οι οποίες σε συνδυασμό με τη στρατηγική γεωγραφική της θέση την καθιστούν κόμβο και πύλη εισόδου της ενέργειας προς την Ευρώπη καθώς και γέφυρα σύνδεσης της Μέσης Ανατολής με τη Γηραιά Ήπειρο. 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τα ΗΑΕ θα είναι η τιμωμένη χώρα στην 86η ΔΕΘ. «Γνωρίζετε πόσο μεγάλη αξία αποδίδουμε στις διμερείς σχέσεις των χωρών μας. Έχουμε ήδη κάνει πολλά και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα όσον αφορά το επίπεδο της συνεργασίας μας. Επίσης, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα ΗΑΕ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην εξόχως σημαντική Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται ότι η «Κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος – ΗΑΕ» και η «Συμφωνία Συνεργασίας σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας», που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι τον Νοέμβριο (17 και 18) του 2021, αποτελούν την ισχυρή βάση της διεύρυνσης της συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας στη θέση Κωνσταντινόπουλου
Πολιτική

Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας στη θέση Κωνσταντινόπουλου

Με θρησκευτικό όρκο ορκίσθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο ιατρός Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του βουλευτή...

Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
23/03/2026
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Σήμερα τ’ απόγευμα η άφιξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη
Πολιτική

Νέα μέτρα Μητσοτάκη: Επιδοτήσεις σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοΐα για προστασία νοικοκυριών και παραγωγών (video)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από τον πόλεμο στη Μέση...

Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
23/03/2026
Next Post
Πυρετός σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση της 6ης Ιουλίου

Κ. Μητσοτάκης: Να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια!

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa