Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία μιας 15χρονης σήμερα μαθήτριας, ότι καθηγητής ασελγούσε σε βάρος της κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στην οικία όπου διαμένει με τους γονείς της, ενώ φοιτούσε στην Ε’ Δημοτικού!
Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η υπόθεση έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας από την ΕΛΑΣ, ενώ το συγκεκριμένο άτομο είχε μέχρι πρόσφατα θέση ευθύνης σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο «νησί των ιπποτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη
μαθήτρια εμπιστεύτηκε πρώτα μια παλιά της καθηγήτρια στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε, ενώ στη συνέχεια και οι δύο μαζί μίλησαν στη μητέρα της.
Η καθηγήτρια φέρεται να διέκρινε αλλαγή στη στάση του παιδιού, που απομονώνονταν όλο και περισσότερο, για αυτό και την προσέγγισε προκειμένου να δει τι έχει.
Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού κράτησε ίσως και για περισσότερο από δύο χρόνια. Για αυτό και η ανήλικη μαθήτρια είχε ζητήσει να αλλάξει γυμνάσιο, καθώς δεν άντεχε να βλέπει καθημερινά τον συγκεκριμένο καθηγητή.
Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος
Αμέσως μετά ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ξεκινώντας προανάκριση για το περιστατικό, με τον καθηγητή να αρνείται κατηγορηματικά ότι ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης.
Αποδέχτηκε μόνο ότι παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, υποστηρίζοντας ότι η όλη διαδικασία γινόταν στην κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας, ενώ σε αυτό βρίσκονταν οι γονείς της. Φέρεται, δε, να υποστήριξε ακόμη ότι τα μαθήματα σταμάτησαν επειδή η οικογένεια του κοριτσιού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το κόστος. Η διαδικασία λήψεως καταθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το κορίτσι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή.
Τέλος, εκτός από την έρευνα της δικαιοσύνης, τρέχει παράλληλα και διοικητική έρευνα για τη διαπίστωση τυχόν πειθαρχικώς διωκόμενων πράξεων, όπως η παροχή ιδιαίτερων μαθημάτων έναντι αμοιβής σε παιδιά, κάτι που συνιστά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας των καθηγητών.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL