ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Οι Βορειοελλαδίτες μετακομίζουν για πασχαλινά ψώνια στη Βουλγαρία

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/04/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Οι Βορειοελλαδίτες μετακομίζουν για πασχαλινά ψώνια στη Βουλγαρία

Η μαζική μετακίνηση Ελλήνων προς τις γειτονικές χώρες παρατηρείται -και πάλι- με φόντο την πασχαλινή περίοδο. Ένα φαινόμενο που πλήττει εκ νέου την εγχώρια οικονομία, παρά τις προσπάθειες των ντόπιων να διατηρήσουν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων.

Πολλοί Έλληνες φεύγουν για ψώνια σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, ακόμη και η Τουρκία, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πρατηριούχων, ιδιοκτητών μίνι μάρκετ -ακόμη και των κτηνοτρόφων- καθώς εδώ και δύο εβδομάδες γίνονται μάρτυρες στην «απόβαση» χιλιάδων ατόμων, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι κατακλύζουν τις γειτονικές αγορές με στόχο την προμήθεια καυσίμων, ρούχων, ακόμη και… κρεάτων για την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικά φέτος οι Έλληνες επιχειρηματίες δυσφορούν, καθώς κατέβαλαν υπερπροσπάθειες ώστε να συγκρατήσουν σε προσιτά επίπεδα το κόστος των προϊόντων τους. Ενδεικτικά η τιμή των αμνοεριφίων στη Βουλγαρία κυμαίνεται από 13 ευρώ, την ώρα που στην Ελλάδα αγγίζει τα 14 ευρώ.

Η ολιστική διαφορά εντοπίζεται στο συνολικό «πακέτο» της γειτονικής χώρας, καθώς ένας πελάτης από τη Βόρεια Ελλάδα με μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα ταξιδιού θα έχει επιστρέψει σπίτι του με φτηνά ρούχα, φτηνά τσιγάρα και φτηνή βενζίνη.

«Κατώτερης ποιότητας τα προϊόντα τους»

Related Post

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Μία τιμή στον Παναγιώτη Σπύρου που, ίσως, άργησε!

Έξυπνοι Δήμοι, ευτυχισμένοι πολίτες

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου Χρήστος Τσέρνιος επισημαίνει ότι τα καύσιμα είναι εκείνα που παρασύρουν τους Έλληνες και λειτουργούν ως υπομόχλιο για τη ραγδαία ανάκαμψη του «φθηνοτουρισμού». «Πάνω κάτω κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα οι τιμές, βέβαια υπάρχει μια διαφορά στα αμνοερίφια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μπορεί κανείς να αγοράσει ένα προϊόν ίδιας εταιρείας στη Βουλγαρία όπως και στην Ελλάδα, όμως εκεί μπορεί να ρίξει την τιμή, καθώς επηρεάζει και τον ΦΠΑ, που ως επί το πλείστον “πληγώνει” τους Έλληνες επιχειρηματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσέρνιο, συμβαίνει συχνά αρκετά προϊόντα ενόψει Πάσχα -και όχι μόνο- να τα βρει κανείς φθηνότερα στη Βουλγαρία, με αστερίσκο όμως στην ποιότητα. «Την ποιότητα που καταναλώνουμε εδώ στην Ελλάδα αυτοί την πληρώνουν πιο ακριβά. Στη Βουλγαρία μπορείς να βρεις πιο φθηνά προϊόντα, αλλά είναι και η ποιότητά τους κατώτερη. Στην Ελλάδα αντιθέτως ευαγγελιζόμαστε την ποιότητα, τουλάχιστον οι κτηνοτρόφοι. Τα προϊόντα μας να έχουν την υπεραξία που αντιστοιχεί στην ποιότητα», σημείωσε.

«Διαχρονικό το πρόβλημα»

Ο Αλέξανδρος Μελίδης, μέλος στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα στην παραμεθόριο. «Όλες οι περιοχές κοντά στα σύνορα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ως ομοσπονδία έχουμε προτείνει αρκετές φορές τρόπους και δυστυχώς η μετακίνηση των Ελλήνων δεν περιορίζεται μόνο στα καύσιμα: Πηγαίνουν και σε σουπερμάρκετ, αγοράζουν καπνικά, αλκοόλ, ο μόνος ζημιωμένος είναι οι επαγγελματίες των περιοχών και το κράτος που χάνει φόρους, δασμούς, ΦΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, σύμφωνα με τον ίδιο, ζητήθηκε να εφαρμοστεί πιλοτικά στην Κομοτηνή ένα τύπου Market Pass για τους ντόπιους. «Θέλαμε να δούμε αν θα έχει κάποιο όφελος, αν σε δύο μήνες, για παράδειγμα, αυξηθούν οι τζίροι». Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι. Όπως τόνισε, «δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και τα Σκόπια, που θεωρητικά είναι μακριά για τους Θεσσαλονικείς, αποτελούν πόλο έλξης, με κορωνίδα -όπως πάντα- τα καζίνο. «Αρκετοί συνδυάζουν τη βόλτα τους και παράλληλα επιστρέφουν με ψώνια. Είναι μια αυθημερόν εκδρομή για αυτούς, όμως ο αντίκτυπος είναι έντονος. Ειδικά όσο αυξάνονται οι τιμές, το κίνητρο είναι ακόμη πιο έντονο», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι όσο ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων τόσο περισσότεροι θα μετακινούνται προς τις γειτονικές χώρες. «Πλησιάζουμε τα δύο ευρώ και παρατηρούμε ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση στα καύσιμα», δήλωσε.

Πρατηριούχοι Καυσίμων: «Πάρτε μέτρα, ερημώσαμε»

Κραυγή αγωνίας για την τρέχουσα κατάσταση από τον Γιώργο Τζαμπαζλή, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ο οποίος ζητεί δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. «Είναι πολύ έντονο το πρόβλημα και φωνάζουμε ότι πρέπει κάτι να γίνει, γιατί παραπήγε το πρόβλημα. Επειδή δεν υπάρχει φωνή βοώντος, πρέπει να μειώσουν τις τιμές στην παραμεθόριο και σε περιοχές όπως Φλώρινα, Έβρο κ.λπ. ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας τη χαοτική διαφορά ειδικά στην τιμή των καυσίμων.

«Η διαφορά της βενζίνης είναι 45-50 λεπτά το λίτρο. Ζητούμε να παρθούν μέτρα, ειδικά τώρα που τα καύσιμα έχουν ανοδική πορεία και αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία. Διαχρονικά έχουν γίνει μελέτες από το 2014 έως σήμερα και η πτώση στους τζίρους μας είναι στο 40%-43%. Όλοι εκείνοι που πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες συνδυάζουν καύσιμα με τσιγάρα και με όλα τα ψώνια. Έχει ερημώσει η αγορά μας», τόνισε.

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονη λόγω μέθης
Θεσσαλονίκη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Μια σοκαριστική υπόθεση εκτυλίσσεται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, καθώς μια 59χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/03/2026
Θεσσαλονίκη: “Καπνός” έγινε 47χρονος μετά την απολογία του - Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Στη Θεσσαλονίκη, οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εστιάζοντας σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη προσοχή...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
29/03/2026
Next Post
Επόμενος σταθμός… Κάιρο

Ν. Δένδιας: «Σταθήκαμε στο πλευρό της Ουκρανίας από την πρώτη ημέρα»

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa