ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Alpha Bank: Τα ισχυρά μεγέθη φέρνουν γενναία μερίσματα

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/05/2023
BUSINESS
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Alpha Bank: Στα 162 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο

H δέσμευση του κ. Ψάλτη για διαρκή στήριξη των μετόχων – Το α’ τρίμηνο τα προσαρμοσμένα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 24% σε ετήσια βάση

Τα ισχυρά μεγέθη του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, μετά τα θαυμάσια αποτελέσματα του 2022, αποτελούν το σημείο καμπής για την Alpha Bank, η οποία έχει μπει σε ζώνη υψηλής κερδοφορίας, η οποία θα οδηγήσει στη διανομή υψηλών μερισμάτων στους μετόχους και μάλιστα με πρώτη… δόση από φέτος.

Του Λουκά Γεωργιάδη

Η τράπεζα πέτυχε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023 προσαρμοσμένα μετά από φόρους κέρδη ύψους 162 εκατ. ευρώ, τα οποία προέκυψαν από τη σημαντική άνοδο των καθαρών εσόδων από τόκους, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 111,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, «η επίδοση αυτή αποδεικνύει την προσήλωση και τη δέσμευσή μας στη δημιουργία αξίας, σε ένα σύνθετο περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, πιθανά μακρύτερης διάρκειας, όπου οι τράπεζες υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση των κινδύνων».

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του ομίλου στους αναλυτές, ο ξεκάθαρος στόχος της φετινής χρήσης είναι η διανομή μερίσματος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τους αναθεωρημένους στόχους του 2023 θα δοθούν στη δημοσιότητα τον ερχόμενο Ιούνιο, στην Inventors Day που προγραμματίζεται. Σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, στο α’ τρίμηνο της χρονιάς τα προσαρμοσμένα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 24% σε ετήσια βάση.

Related Post

Forbes: Μισό τρισεκατομμύριο δολάρια η περιουσία του Ίλον Μασκ

TΕΧΑΝ: Οι μαθητές αναδείχθηκαν MVP της ανακύκλωσης επιστρέφοντας 70 εκατ τεμάχια υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης

Θεσσαλονίκη: Είκοσι χρόνια Mediterranean Cosmos – «Γενέθλια» με νέο λογότυπο και νέα καμπάνια (ΦΩΤΟ+Video)

ΜΕΤΚΑ: Με καθοριστική συνεισφορά στα εμβληματικά έργα της Θεσσαλονίκης – Ιστορικό ρεκόρ τζίρου η METLEN το Α’ εξάμηνο του 2025

Το… δέκα το καλό!

Η ισχυρή λειτουργική επίδοση κατά το α’ τρίμηνο του έτους στηρίχτηκε κυρίως στην αύξηση κατά 6,4% των καθαρών κερδών από τόκους ως αποτέλεσμα της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η Alpha Bank. Ειδικότερα, τα 10 μεγέθη που έκαναν τη… διαφορά έχουν ως εξής:

1. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υποχώρησαν στο 7,6% και διαμορφώθηκαν στα 3 δισ. ευρώ.

2. Ο Δείκτης Απόδοσης Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 11,1%, ενώ οι επιδόσεις σε λειτουργικό επίπεδο αναμένεται να ενισχύσουν τη φετινή κερδοφορία κατά 9%.

3. Τα εποπτικά κεφάλαια ενισχύθηκαν σημαντικά με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, φτάνοντας σε ποσοστό στο 12,8%, με άνοδο κατά 0,30 της μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη για διανομή μερίσματος σε ποσοστό 20% επί των ετήσιων κερδών. Η διοίκηση προβλέπει αύξηση των κεφαλαιακών δεικτών φέτος κατά 0,60 της μονάδας.

4. Το χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων μειώθηκε κατά 0,4 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και ανήλθε σε 31,1 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των αποπληρωμών στα επιχειρηματικά δάνεια. Σε ετήσια βάση το χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων σημείωσε αύξηση 5%. Οι προϋποθέσεις για την αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου παραμένουν ισχυρές μεσοπρόθεσμα.

5. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 0,5 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν σε 50,2 δισ. ευρώ λόγω εποχικότητας και αποπληρωμών επιχειρηματικών δανείων. Τα υπό Διαχείριση Περιουσιακά Στοιχεία αυξήθηκαν κατά 0,4 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση. Οι προθεσμιακές καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε τριμηνιαία βάση, αντιπροσωπεύοντας το 20% των εγχώριων καταθέσεων. Η τράπεζα διαθέτει ισχυρή ρευστότητα με Δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις 76% και Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας 164%.

6. Το Καθαρό Έσοδο Τόκων συνέχισε να ενισχύεται με ρυθμό 6,4%, ενώ το υψηλότερο κόστος καταθέσεων και χρηματοδότησης περιόρισε μερικώς τη θετική επίπτωση από την ανατιμολόγηση των δανείων.

7. Τα Καθαρά Έσοδα από Προμήθειες ανήλθαν σε 87,9 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 9,6% σε τριμηνιαία βάση.

8. Τα Επαναλαμβανόμενα Λειτουργικά Έξοδα μειώθηκαν κατά 9,5% λόγω των υψηλότερων εξόδων προβολής και διαφήμισης, της αύξησης των επενδύσεων σε υποδομές πληροφορικής, καθώς και των αμοιβών τρίτων.

9. Το Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων αυξήθηκε κατά 16,2% σε τριμηνιαία βάση ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των εσόδων και της βελτίωσης της αποδοτικότητας.

10. Το Κόστος Πιστωτικού Κινδύνου διαμορφώθηκε σε 75 μονάδες βάσης το α’ τρίμηνο, λαμβανομένων υπόψη των ζημιών απομείωσης ύψους 59 εκατ. ευρώ, καθώς και των εξόδων διαχείρισης καθυστερήσεων ύψους 13 εκατ. ευρώ. Η επίδοση αυτή ήταν καλύτερη από τον στόχο των 85 μονάδων βάσης για το 2023, αντανακλώντας την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Γιατί ο Μασκ άλλαξε το λογότυπο του Τwitter;
BUSINESS

Forbes: Μισό τρισεκατομμύριο δολάρια η περιουσία του Ίλον Μασκ

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου, Ίλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ξεπέρασε για λίγο το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε χθες,...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
02/10/2025
TΕΧΑΝ: Οι μαθητές αναδείχθηκαν MVP της ανακύκλωσης επιστρέφοντας 70 εκατ τεμάχια υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης
BUSINESS

TΕΧΑΝ: Οι μαθητές αναδείχθηκαν MVP της ανακύκλωσης επιστρέφοντας 70 εκατ τεμάχια υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης

Περισσότερα από 720 σχολικά τμήματα και χιλιάδες μαθητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα βιωσιμότητας σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτοι των...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
01/10/2025
Next Post
Μάριος Παπαγεωργίου: Συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες με περιοριστικούς όρους

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Το ένστικτο αυτών των ζωδίων είναι πάντα σωστό

Ζώδια: Ποια είναι πιθανότερο να ερωτευτούν μέσα στον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
06/10/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa