Σε αστικό… μύθο εξελίσσονται οι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εάν ένας διερχόμενος επισκέπτης της πόλης χρειαστεί να καταφύγει σε κάποια από αυτές, θα πρέπει να βγει σε αναζήτηση του χαμένου… θησαυρού.
Στη Νέα Παραλία, κοντά στον Λευκό Πύργο, σημείο που προσελκύει πολλούς τουρίστες, οι δημόσιες τουαλέτες των ανδρών είναι σφραγισμένες. Κάποιοι δε διστάζουν να κάνουν την ανάγκη τους ακόμη και έξω.

Παλιά ιστορία φαίνεται πως αποτελούν οι δημόσιες τουαλέτες στο Βαρδάρη, διότι και εκεί ο χώρος είναι σφραγισμένος από καιρό. Το μόνο που θυμίζει ότι στο πάρκο απέναντι από τον Βαρδάρη υπήρχαν δημόσιες τουαλέτες, είναι η σχετική ταμπέλα που σήμερα δείχνει παρατημένη και πολυκαιρισμένη.



Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην πλατεία Αριστοτέλους, στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή. Εκεί οι δημόσιες τουαλέτες είναι ανοιχτές προς το κοινό και σε γενικές γραμμές καθαρές, ωστόσο δε λείπουν τα ψεγάδια. Οι τοίχοι και το ταβάνι είναι ξεφλουδισμένα ενώ στο νιπτήρα, παρότι έχει προηγηθεί η έξαρση του κορωνοϊού και οι ειδικοί προειδοποιούν εκ νέου σήμερα για τη νόσο Χ, δεν υπάρχει κρεμοσάπουνο, ούτε καν αντισηπτικό.





