ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δίκη για το Μάτι: «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων για τις ρίψεις νερού», λέει αξιωματικός της Πυροσβεστικής

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
06/06/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δίκη για το Μάτι: Εικόνες αποκάλυψης περιγράφουν οι μάρτυρες

«Το βιβλίο πτήσεων της 23ης Ιουλίου 2018 εμφανίζει πτήσεις που ουδέποτε έγιναν» είπε στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι ο αξιωματικός τής Πυροσβεστικής Βασίλης Βορριάς, ο οποίος τόνισε στους δικαστές πως όπως και στην υπόθεση των Τεμπών, έτσι και στο Μάτι «πολλοί είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου».

Όπως κατέθεσε ο αξιωματικός της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, το ημερολόγιο πτήσεων τη επίμαχης ημέρας εμφανίζει 37 ρίψεις, εγγραφή που τόνισε πως δεν έκανε ούτε ο ίδιος, ούτε ο συνάδελφος του. Ο κ. Βορριάς που είχε καταγγείλει την εγγραφή και στον ανακριτή της υπόθεσης, επισήμανε πως το νούμερο που εμφανίζεται είναι υπερβολικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όσο καιρό είμαι εγώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχα ακούσει ξανά τέτοιο νούμερο».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι πιστεύει ότι αυτή η εγγραφή έγινε εκ των υστέρων, αφού είχε γίνει η καταστροφή στο Μάτι, «μετά από δημοσιεύματα που ενεπλάκη η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων», όπως ανέφερε.

Ο αξιωματικός ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Παναγιώτη Μανιάτη, ποιος άλλος θα μπορούσε να γράψει στο ημερολόγιο εκτός από τον ίδιο τον μάρτυρα και τον συνάδελφο του και απάντησε ότι δεν δικαιούται να προσθέσει κάποιος κάτι άλλο.

Εισαγγελέας: Το βιβλίο είναι νοθευμένο; Ρωτώ ευθέως.

Related Post

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση ως τις 20 Οκτωβρίου για τις δηλώσεις ΑΤΑΚ στην ΕΑΕ 2025

Αττική οδός: Συνελήφθη 40χρονη δυο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες, να οδηγεί στη ΛΕΑ

Κυρ. Πιερρακάκης: Εξαιρείται η Νέα Βύσσα Έβρου από τον ΕΝΦΙΑ – Οι ανακοινώσεις μετά από το ρεπορτάζ της Κ (Video)

Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Μάρτυρας: Δεν τηρήθηκε σωστά το πρωτόκολλο βιβλίου πτήσεως.

Εισαγγελέας: Γιατί φοβάστε να το πείτε;

Μάρτυρας: Προφανώς το βιβλίο νοθεύτηκε. Αυτό είναι σε κοινή θέα. Δεν φυλάσσεται κάπου κλειδωμένο.

Εισαγγελέας: Ο αριθμός 37 ρίψεις είναι υπερβολικός;

Μάρτυρας: Όσο καιρό είμαι στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχα ακούσει ξανά τέτοιο νούμερο.

Επιπλέον ο κ. Βορριάς είπε πως την ημέρα του ολέθρου στο Μάτι έγινε «εκείνο που όλοι οι πυροσβέστες λέγαμε ότι δεν πρέπει να συμβεί», εννοώντας τα δύο μεγάλα περιστατικά, με φωτιά στην Κινέτα και εν συνεχεία στην Ανατολική Αττική, συμπληρώνοντας πως ήξεραν όλοι ότι ο μηχανισμός με δύο μεγάλα συμβάντα στην Αττική δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, κάτι για το οποίο πολλοί «όπως και στα Τέμπη» προειδοποιούσαν «αλλά οι φωνές δεν είχαν ακουστεί εγκαίρως», καθώς λόγω οικονομικής κρίσης «τα μέσα ήταν με το σταγονόμετρο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα «κανένα εναέριο μέσο δεν σβήνει καμία δασική πυρκαγιά. Αυτό που κάνει το εναέριο μέσο είναι ότι μπορεί να οριοθετεί το συμβάν, να μειώσει την ταχύτητα εξάπλωσης, να βοηθήσει να πέσει νερό σε ορεινό ανάγλυφο που δεν μπορούν να φτάσουν τα οχήματα. Η επίπονη δουλειά της πυρόσβεσης γίνεται από τις επίγειες δυνάμεις».

Στην δική του κατάθεση, ο συντονιστής των εναέριων μέσων που πέταξε εκείνη την ημέρα στην Κινέτα και μετά στο Μάτι, Ευστράτιος Αναστασόπουλος, περιέγραψε την εικόνα που είδε πάνω από το Νταού και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, ο αξιωματικός της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, κατέθεσε πως λόγω της διεύθυνσης και της έντασης των ανέμων «το ελικόπτερο πέταγε σαν καρυδότσουφλο σε κύμα αλλά με ασφάλεια».

Πρόεδρος: Ακούστηκε εδώ ότι αν είχαν επιχειρήσει τρία τέσσερα εναέρια μέσα και με τη συνδρομή επίγειων δυνάμεων θα ήταν διαφορετική η εικόνα στη φωτιά στο Μάτι.

Μάρτυρας: Όταν λέει κάποιος ότι στο πρώτο λεπτό με ένα ποτήρι νερό σβήνει φωτιά ισχύει αλλά σε σταθερές συνθήκες. Στις δασικές φωτιές όμως το περιβάλλον είναι εντελώς διαφορετικό .

Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις σε ερώτηση της προέδρου αν θα μπορούσε να είχε σωθεί κόσμος, εφόσον είχε έγκαιρη ενημέρωση και οδηγίες . Όπως ανέφερε ο αξιωματικός: «Είναι πολύ υποθετικό το ερώτημα. Ήταν εξασφαλισμένη η κυκλοφορία αυτοκινήτων;».

Τέλος, η δίκη συνεχίζεται.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη (24/9) οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή
Κοινωνία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση ως τις 20 Οκτωβρίου για τις δηλώσεις ΑΤΑΚ στην ΕΑΕ 2025

Σε σχέση με το ιδιοκτησιακό θέμα που προέκυψε στην υποβολή της ΕΑΕ 2025 και αφορά στο 4% των αγροτεμαχίων, τα...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
30/09/2025
Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος «επτά» ατόμων για πέντε ληστείες και μία απόπειρα
Κοινωνία

Αττική οδός: Συνελήφθη 40χρονη δυο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες, να οδηγεί στη ΛΕΑ

Συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης, 30 Σεπτεμβρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, μια 40χρονη, η οποία κατελήφθη να...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
30/09/2025
Next Post
Λιμάνι Κέρκυρας: Βρέθηκαν οστά άνδρα που είχε εξαφανιστεί πριν 10 χρόνια

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός υπήκοος που έφυγε με ιστιοπλοϊκό από τη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγές στο… Μαξίμου

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε από Ι.Χ οικογένεια στην Κέρκυρα, λόγω της κακοκαιρίας

Από το Ιόνιο άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας – Μήνυμα από το 112

Γάζα: Αναχαίτιση σκαφών του Global Sumud Flotilla από 20 ισραηλινά πολεμικά πλοία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι θα γίνει τελικά με τις πληρωμές;

Σε ποιες περιοχές θα δούμε ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ισραηλινά πλοία πλησιάζουν το Global Sumud Flotilla

Ο Πάνος Ρούτσι αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις

Νοσοκομείο Άρτας: ΕΔΕ για τον θάνατο της 28χρονης εγκύου

Κατηγορούμενος και ο Νίκος Κοκλώνης για τα εικονικά τιμολόγια

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

3 ζώδια που πρέπει να ακολουθήσουν το ένστικτό τους τις τελευταίες ημέρες του Μάρτη

Ζυγοί και σχέσεις – Με ποιους του ζωδιακού ταιριάζουν περισσότερο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
30/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa