Γιορτή Γειτονιάς στη Θεσσαλονίκη “Πλατεία Ναβαρίνου: Στη Μέση του Κόσμου!”

Tην Παρασκευή 17.09.2021 από τις 18:00 μ.μ μέχρι τις 22:30 μ.μ.  η mamagea διοργανώνει μια μικρή συμμετοχική Γιορτή Γειτονιάς με θέμα Πλατεία ΝαβαρίνουΣτη Μέση του Κόσμου!”.

Ο σκοπός της Γιορτής είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς ανθρώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη Γειτονιά, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ δημόσιων φορέων, οργανώσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι θα αναδείξουν την Πλατεία ως ένα τοπόσημο συμμετοχής και συμπερίληψης.

Επίσης, μέσα από τη Γιορτή θα επιχειρηθεί η εφαρμογή ορισμένων προτάσεων που προέκυψαν από τα εργαστήρια του Ιουνίου. Στόχος, η Πλατεία Ναβαρίνου να μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο ζωντανούς δημόσιους χώρους της πόλης μας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή όλων.

Καλούνται οι κάτοικοι όλων των ηλικιών μαζί με τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της Πλατείας, μέσω παρεμβάσεων καθαρισμού, φυτεύσεων και ευπρεπισμού του δημόσιου χώρου. Παράλληλα θα υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά και δωρεάν μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα 

18:00: Έναρξη γιορτής – Σύντομη παρουσίαση αποτελεσμάτων εργαστηρίων Παιχνιδιού Τόπου – Χαιρετισμοί

18.30: Έναρξη συμμετοχικής έκθεσης “Τα πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου”*

18.30: Καθαρισμός επιφανειών με την ActionAid Hellas

18.30: Πρόγραμμα παραδοσιακών παιχνιδιών για γονείς και παιδιά από την πρωτοβουλία WONDER

19.15: Φυτεύσεις με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος

21.30: Μουσικό Πρόγραμμα με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τις Κατσιβέλες

22.30: Λήξη γιορτής

*Η συμμετοχική έκθεση “Τα Πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου” επιχειρεί να προσεγγίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μέσα από ιστορικά τεκμήρια, κείμενα, φωτογραφίες και σχέδια που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ και σύγχρονοι φωτογράφοι που αποτύπωσαν καθημερινές στιγμές στον δημόσιο χώρο.

Η Γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού και με την υποστήριξη της ActionAid Hellas και του Μαλλιάρης Παιδεία.