, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Η «Η Ομορφότερη της Ρούμελης» στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η κωμική μουσικοθεατρική παράσταση «Η ομορφότερη της Ρούμελης» ανεβαίνει στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογου Καλαμαριάς «Καλλίστη».

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ιστορία του έργου καταπιάνεται με την φήμη της Μαρίας Πενταγιώτισσας. Φημολογείται πως ήταν τόσο όμορφη που με τα καμώματά της δημιούργησε σκάνδαλο! Αλλά όπως λέμε και στο έργο μας:

«Μια μυθοπλασία είναι όλο αυτό εδώ για των Πενταγιών το γνωστό Μαριώ.
Ζήτημα να είναι το ένα δέκατο αλήθεια. Όλα τ’ άλλα είναι όλα παραμύθια.»

Υπόθεση:

Ο αδερφός της Μαρίτσας, αποφασισμένος να την παντρέψει, ορίζει στην προξενήτρα του χωριού να της βρει γαμπρό. Όμως η Μαρίτσα, ορκισμένη εργένισσα, αρνείται όλα τα προξενιά.

Οι υπόλοιπες βοσκοπούλες την κακοβλέπουν γιατί όλοι οι άντρες έχουν βάλει στο μάτι εκείνη. Ο νεοαφιχθέντας Θεσσαλός όμως, μεγαλωμένος στην Πρωτεύουσα, θα της κλέψει την καρδιά κι από ‘κει και πέρα παίρνουν όλα άλλη τροπή.

Και στο τέλος έρχεται και η βασιλική ανατροπή!
Μία κωμωδία, με ένα πρωτότυπο σενάριο, που θα σας κάνει να διασκεδάσετε!

Μία παράσταση σύμπραξης του νεότερου θεατρικού τμήματος με τα χορευτικά τμήματα ελληνικών και λάτιν χορών.

Μια διασκεδαστική βουκολική κωμωδία της Μαριάνας Αλεξανδρή, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η δασκάλα των χορευτικών τμημάτων, Γιούλη Γάσπαρη.

  • Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
  • Βασιλείου Βασιλική, Γεροθανάση Βάσω, Ζώτου Φιόνα, Καραμητσοπούλου Πέπη, Κασαπίδου Μάρθα, Κοκκινίδου Σάντρα, Μακρίδου Ρούλα, Μουρούζη Τζένη, Μπαστέα Δήμητρα, Μπογιατζή Βάγια, Πασάλογλου Στρατούλα, Τυροβούζης Βασίλης.
  • Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά):
  • Αδαμοπούλου (Γάσπαρη) Γιούλη, Αλεξίου Ιωάννα, Αραμπατζή Ρούλα, Βάσου Ηλέκτρα, Δουλδέρη Θεοδώρα, Ζακαπίδα Τιτίκα, Κιαπίδης Παναγιώτης, Κιόσης Περικλής, Κόκκαλη Θούλα, Μέξης Στέφανος, Μπρέζας Κώστας, Νατσόλη Ρούλα, Παπαδημητρίου Λίτσα, Προκοπίου Αναστασία, Ταμουτσίδης Νίκος, Τσάικα Άννυ, Τσακλής Θανάσης, Ψηστά Ρούλα.
  • Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαριάνα Αλεξανδρή
  • Χορογραφίες: Γιούλη Γάσπαρη
  • Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Καλλίστη» διανύει την ενδέκατη χρονιά δημιουργίας του. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λειτουργίας του έχει προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές του δράσεις.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά τοπικά αλλά και διεθνή φεστιβάλ χορού με τα τμήματά του: Παραδοσιακών, Ευρωπαϊκών, Ελληνικών, Λάτιν και Κυπριακών.

Έχει στις αγκάλες του τέσσερις θεατρικές ομάδες, τρεις ενηλίκων (Καλλίστη, Ερ.Ο.Σ., Σύμπραξης) και μία εφηβική.

Οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου παρουσιάζουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου κι έχουν βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ, με μόνιμο οδηγό και συνεργάτη, την σκηνοθέτιδα και σκηνογράφο Μαριάνα Αλεξανδρή.