03:12, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Boy Harsher live στο Block 33

Οι Boy Harsher επιστρέφουν, αυτή τη φορά στη σκηνή του Block 33, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 με την τρίτη κυκλοφορία τους το “Runner“.
Ενώ θα ακολουθήσει και μία ακόμη συναυλία στην Αθήνα την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στο Lunar Space.

Θεωρούνται ως ένα dark wave group έτσι το μουσικό τους ταξίδι, υμνεί την εγκατάλειψη, θρηνώντας για κάθε συναισθηματικό δέσιμο και με αφορμή αυτό επιστρέφουν και στην Ελλάδα, μετά το επικό sold out show τους, δύο χρόνια πριν στον συναυλιακό ναό της Αθήνας.

Οι Boy Harsher επιστρέφουν με την τρίτη πλήρη κυκλοφορία τους, το αριστουργηματικό “Runner”, που ήταν και το soundtrack της ομώνυμης ταινίας που γύρισαν οι ίδιοι το διάστημα της καραντίνας και προβλήθηκε από τη 3 Shades of Black στην Αθήνα τον Ιανουάριο.

Το project ξεκίνησε ως μία ανάγκη των Jae Matthews και August Muller να παράγουν μουσική, τον χειμώνα του 2014.

Γνωρίστηκαν στη σχολή κινηματογράφου στη Σαβάνα και δημιούργησαν τους Teen Dreamz το 2013 με την Μάθιους στη φωνή-προφορικό λόγο και τη μουσική του Μούλερ να της κάνει ηχητική υποστήριξη.

Ξεκινώντας να πειραματίζονται με ήχο, εικόνα και κείμενα, κατέληξαν σε εκείνο το περιπετειώδες κατασκεύασμα που σήμερα γνωρίζουμε ως Boy Harsher. Μετονομάστηκαν το 2014 καθώς τα φωνητικά εξελίχθηκαν σε ένα πιο εκφραστικό στυλ τραγουδιού.

Γεννημένο από την ταραχώδη σχέση των δύο δημιουργών στην βαλτώδη Georgia, το ντεμπούτο EP “Lesser Man” είναι sexy και στοιχειωτικό, καθορίζοντας τον ηρωικό pop sound του duo.

Στο δεύτερο album “Yr Body is Nothing”, οι Matthews και Muller πορεύονται μέσα από το σκοτάδι που οι ίδιοι δημιουργούν κλείνοντας έναν κύκλο δύο κυκλοφοριών οι οποίες αντανακλούν την ένταση που υπάρχει στην εφηβική τους επιθυμία και θυμό.

Οι Boy Harsher δίνουν έμφαση στους συναισθηματικούς ήχους και τις γλαφυρές αφηγήσεις τους, καταλήγοντας σε ένα υλικό πιο “αληθινό” από ποτέ στην τρίτη τους κυκλοφορία με τίτλο “Careful”. Το “Careful” είναι ένας διαχρονικός και πρωτότυπος minimal synth δίσκος, που σηματοδοτεί ένα δισκογραφικό σταθμό του αινιγματικού διδύμου.

Την συναυλία θα ανοίξει το industrial duo των Hide από το Chicago, που βρίσκεται στην αιχμή της ζωντανής προωθητικής καμπάνιας για τον σπουδαίο, δεύτερο σε σειρά, νέο πλήρη δίσκο του, το εξαιρετικό “Hell Is Here” του 2019.

Τον Ιανουάριο του 2022, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του συγκροτήματος, The Runner, κυκλοφόρησε με ένα συνοδευτικό soundtrack. Στην ταινία μικρού μήκους πρωταγωνίστησε η Χριστίνα Εσφανδιάρη.

Πληροφορίες:

Block 33
26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 231 053 3533

Συναυλία: Boy Harsher Live
Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Ώρα προσέλευσης στις 20:00

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων 20€
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr