, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Μικρασιάτικη Βεγγέρα με τη Χαρίκλεια

Η Χαρίκλεια με καταγωγή από τη Μικρά Ασία θα μας ταξιδέψει στο Καφωδείο Ελληνικό, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22.00, με μία Μικρασιάτικη Βεγγέρα.

Βεγγέρα για τους Μικρασιάτες σημαίνει μοίρασμα, ομαδικά τραγούδια, χοροί, κουβέντες και κεράσματα.

Με καταγωγή από το Καράτζορεν και το Χαμίντιε της Μικράς Ασίας, η Χαρίκλεια θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια – παλιά και νεότερα -φέρνοντάς στο νου ιστορίες και ήχους που σίγουρα πολλοί από μας έχουμε κάπου ξανακούσει.

Η ζεστή και μυσταγωγική ατμόσφαιρα του χώρου στο Καφωδείο Ελληνικό δημιουργεί ένα ιδανικό σκηνικό για μια τέτοια μουσική συνάντηση.

Μαζί της παίζουν οι μουσικοί:

Νίκος Χρηστίδης: Μπουζούκι, Ιωάννα Κουρκούδιαλου : Βιολί, Ανδρέας Ζιάκας : Κιθάρα, Δέσποινα Παλλικάρη: κανονάκι

Οι οποίοι θα ζωντανέψουν με τις νότες τους τις αφηγήσεις των μεταναστών παππούδων μας και θα ανακαλύψουμε την πολύτιμη κληρονομιά και τον πλούτο που μας μετέδωσαν και κουβαλάμε μέσα μας.

Κληρονομιά που καταγράφηκε στις καθημερινές μας συνήθειες, στη συνείδησή μας, στις μουσικές και τις λέξεις που γράφτηκαν και γράφονται ακόμα και μεταμορφώνονται με το πέρασμα των χρόνων και από γενιά σε γενιά.

Γιατί «θυμάμαι και μοιράζομαι» σημαίνει υπάρχω.

Ραντεβού λοιπόν στις 23 του Σεπτέμβρη στο Καφωδείο Ελληνικό. Για να τραγουδήσουμε μαζί και να μοιραστούμε κουβέντες, μνήμες και συγκινήσεις.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα: 22.00

Καφωδείο Ελληνικό

Τιμή εισιτηρίων: 6 ευρώ