, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ο Ραψωδός Φιλόλογος σε ένα πετειακό tour 15 χρόνων

Ο Έλληνας ράπερ Ραψωδός Φιλόλογος ή Ρ. Φ. καλεί φίλους και θαυμαστές από τη σκηνή του Eightball Club, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00, στο πλαίσιο του επετειακού tour για να γιορτάσει τα 15 χρόνια του στην δισκογραφία.

Φέτος έρχεται για να μας θυμίσει:

1)Τι σημαίνει να γράφεις μουσική χωρίς ημερομηνία λήξης.
2)Τι σημαίνει να έχεις εμπιστοσύνη στη φωνή σου και όχι σε κάποιο επεξεργαστή
3)Τι σημαίνει για βοηθάς το κοινό σου να προβληματιστεί, για αυτά που άκουσε φεύγοντας και όχι για αυτά που είδε γύρω του.
4)Ότι «Heavy Mental», για κάποιους σημαίνει τρελός και για κάποιους άλλους αυτός που έχει κάνει το μυαλό του, όπλο απέναντι σε μια εποχή γεμάτη αποσπάσεις.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Αλέξανδρος Πτίνης, ευρύτερα γνωστός ως Ραψωδός Φιλόλογος ή Ρ.Φ., είναι Έλληνας ράπερ, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1985 στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξανδρος Πτίνης. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη ραπ μουσική, ως μέλος του σχήματος Διαρρήκτες, με τον παιδικό του φίλο και rapper Περιπλανώμενο.

Το 2004 γνώρισε τους DJ Strider (παραγωγός) και Κριτή (παραγωγός και rapper, μέλος των Ladose και των Μουσικών Ισοβιτών), με τους οποίους συνεργάζεται έκτοτε.

Οι δίσκοι από τη solo δισκογραφία του:

Σε Μια Τόση Δα Στιγμή… (2007)
Εγκεφαλικό Τετ Α Τετ (2009)
Ακρωτηριασμένος Αχιλλέας (2011)
Κελί 218 (2014)
Αλεξάνδρεια (2021)

Η πρώτη του μουσική κυκλοφορία γίνεται το 2004 ως μέλος στο συγκρότημα Διαρρήκτες, και ονομάζεται Ιδιαζόντως Ειδεχθές.

Η δεύτερη προσωπική του δουλειά, «Εγκεφαλικό Τετ Α Τετ», κυκλοφορεί στις 20/1/2009 και βρίσκει τον Ραψωδό Φιλόλογο να εξερευνά πολλαπλές πτυχές της rap μουσικής.

Το 2014 ανακοινώνει τον δίσκο «Κελί 218», έναν δίσκο ο οποίος κατά τα λεγόμενα του ίδιου του καλλιτέχνη, είχε αποφασίσει πως θα είναι και η τελευταία του κυκλοφορία, και ότι θα σταματούσε την ενασχόλησή του με την μουσική μετά από αυτό.

Το 2019, μετά από περίπου 5 χρόνια αποχής από την μουσική, ο Ραψωδός Φιλόλογος εμφανίζεται ως συμμετοχή στο κομμάτι «Σώσε με» του Solmeister.

Η επιστροφή του Ραψωδού Φιλόλογου στην μουσική δράση με δική του κυκλοφορία έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2021, με το κομμάτι «Η Αλεξάνδρεια φλέγεται», στο οποίο συμμετέχει η Marseaux των Wednesday Night Cypher.

Τα στοιχεία για το βιογραφικό και τη δισκογραφία του καλλιτέχνη αντλήθηκαν από την Βικιπαίδεια.

Πληροφορίες:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 20.00

Eightball Club

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ