19:53, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Vidam στη Βαλκανική Πλατεία

Οι μουσικές εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας 2022 συνεχίζονται την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 με τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου, τους Primavera en Salonico και τους Vidam από την Βουλγαρία, στις 21.00.

Η Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό σύνολο Primavera en Salonico, βασισμένοι στην παράδοση κυρίως της Μεσογείου καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου, μέσα από τον συνδυασμό Ανατολής και Δύσης, του σύγχρονου και του παραδοσιακού καθώς και του ελεύθερου και του αυτοσχεδιασμού.

Η πλούσια μουσική παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες αναγνώσεις της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en salonico.

Τραγούδια από τη Μεσόγειο, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια υφαίνουν ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί, μία γοητευτική μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη θάλασσα των πολιτισμών.

Οι Vidam είναι οι πιο γνωστοί εκφραστές της Βουλγάρικης και γενικότερα της βαλκανικής έθνικ μουσικής σκηνής.

Η Darina Zlatkova υπήρξε η φωνή του συγκροτήματος Ifran, γνωστού και ως Βαλκανικού «Dead Can Dance». Ο Peter Todorov είναι ένας μουσικός πολυπράγμων με έμφαση στην έθνικ και στα κρουστά.

Η Hristina Beleva θεωρείται κορυφαία στη χώρα της στη χρήση του παραδοσιακού οργάνου gadulka αλλά και στην προσήλωσή της στη λαογραφική παράδοση της Βουλγαρίας.

Ο Petar Milanov γνωστό μέλος των DFA Philip Kutev, ερμηνευτής στο άλμπουμ Buchimish που συνέθεσε ο Petar Dundakov, για το σχήμα The Mystery of the Bulgarian Voices.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή – Ιχνηλατώντας την Ιστορία.

Φωτογραφίες, εφημερίδες, καρτ ποσταλ από το αρχείο του Κώστα Νίγδελη

Πληροφορίες
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης | Περιοχή Στρεμπενιώτη

Βαλκανική Πλατεία 2022
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Τηλ.: 2313.33125, 2313.329540

Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος 5€
Προπώληση ticketservises.gr