20:51, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Συναυλία της MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής με τους Γ.Ε. Λαζαρίδη & Βασίλη Βαρβαρέσο

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) συμπράττει με τους Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Βασίλη Βαρβαρέσο, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκινώντας δυναμικά τη νέα σεζόν.

Τη συναυλία φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1978, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ε. Λαζαρίδης διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρωτοστάτησε στην ίδρυση σημαντικών εκπαιδευτικών θεσμών όπως είναι η MOYSA και το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.

Ο καταξιωμένος πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Έχει κερδίσει Α’ Βραβείο και «Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας» στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Petar Konjovic» (Βελιγράδι), «Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα Καλλιτέχνη» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, Α’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα» και Γ’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «George Enescu» (Βουκουρέστι).

Συντελεστές:
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης Πιάνο
Βασίλης Βαρβαρέσος Πιάνο
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ilarion Ionescu-Galați Διεύθυνση Ορχήστρας

Στο πρόγραμμα της συναυλίας θα ακούσουμε Κονσέρτο για δύο πιάνα του W.A. Mozart.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συμφωνική Ορχήστρα:
Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.
Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους Αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Sami Matus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά.

Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές Ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Από το 2016 διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το «Θερινό Σχολείο της MOYSA», το οποίο την τρέχουσα χρονιά ανεστάλη εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων που επεβλήθησαν λόγω Covid-19.

Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895 800
Email: [email protected]

Συναυλία: MOYSA 2022 με Γ.Ε. Λαζαρίδη & Βασίλη Βαρβαρέσο
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Εισιτήρια:
Τιμές Εισιτηρίων:
20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)