, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Το συγκρότημα «Manitarock» για μια ροκ – παραδοσιακή βραδιά!

Το συγκρότημα «Manitarock» έρχεται από την «πόλη των μανιταριών», στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.30 γνωστοί για το μουσικό τους ύφος που περνά από το rock στο δημοτικό-παραδοσιακό και το έντεχνο.

Ερμηνεύουν τραγούδια δικά τους, ροκ, ρεμπέτικα, δημοτικά-παραδοσιακά, συνθέτοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο.

Ένα πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, με δωρεάν μανιταροεδέσματα και μανιταρογεύσεις.

Πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας των «Manitarock» θα προσφερθούν δωρεάν μανιταρομαγειρέματα και μανιταρογεύσεις σε ένα υπέροχο τηγάνι, το μεγαλύτερο τηγάνι της Ευρώπης, από το Φώτη Παρασκευαϊδη, όπως ριζότο με μανιτάρια, κριθαράκι με μανιτάρια, και χορτόσουπα με μανιτάρια και όλα αυτά δωρεάν.

Manitarock:

Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας, που είναι γνωστή κυρίως από τις ζωντανές εμφανίσεις στις γιορτές μανιταριού.

Οι «Manitarock» γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο.

Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου, δίνει το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina.

Διαμορφώνει την ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.

Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται με πληρότητα από τα πλήκτρα του Στέργιου και υπογραμμίζονται ρυθμικά από τον Δημοσθένη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

«Manitarock» είναι οι:
Γιώργος Κωνσταντινίδης: φωνή, μπουζούκι, σύνθεση και στίχος.
Δέσποινα Κλεισιάρη: φωνή, κρουστά.
Στέργιος Κώττας: Πλήκτρα
Δημοσθένης Κωνσταντινίδης: Κρουστά.

Γιώργος Κωνσταντινίδης: φωνή, μπουζούκι, σύνθεση και στίχος. Συμμετείχε στα ροκ συγκροτήματα «Afasia band» (1980-82) και «Απόπειρα» (1982-83) και στις ρεμπέτικες κομπανίες «Επεισοδιακή Κομπανία» (1981-1985) και «Αντισεισμική Κομπανία» (1995-2005).

Δισκογραφία: Γιώργος Κωνσταντινίδης: Ουρλιάζοντας με τους λύκους (1997), Ήχος Εύξεινος (2004), Manitarock (2012) Συμμετέχει ως τραγουδιστής στο cd του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Βραχνός Προφήτης» (2000), τραγουδώντας το εισαγωγικό μοιρολόι (Μέσα στου νεκρού το μάτι…) και στα cd Πέτρινα Περάσματα (2001) και Τύχη βουνό (2007). Το τραγούδι του «Νεράιδα» συμπεριλαμβάνεται σε δισκογραφική δουλειά της γρεβενιώτισας Μαρίας Παπαγεωργίου.

Δέσποινα Κλεισιάρη: φωνή, κρουστά. Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Συμμετοχές σε μπλουζ-ροκ συγκροτήματα (1998-2000) και στην «Αντισεισμική Κομπανία» (2000-2005). Δισκογραφία: Manitarock (2012) Συμμετέχει στο τελευταίο άλμπουμ «Tortured Souls” (2016) του συγκροτήματος «Dark Nightmare».

Στέργιος Κώττας: Πλήκτρα Συμμετείχε στο ροκ συγκρότημα «Afasia band» (1980-82) και σε διάφορα συγκροτήματα, χωρίς όνομα, σε Γρεβενά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα Δισκογραφία: Γιώργος Κωνσταντινίδης: Ήχος Εύξεινος (2004) Manitarock (2012), Στέργιος Κώττας: CD «Χαση» (1997) CD «Εξαρχής» (2014) και συμμετοχή στα περισσότερα CDs από το μουσικό εργαστήρι του

Δημοσθένης Κωνσταντινίδης: Κρουστά. Βασικό, ιδρυτικό μέλος του epic metal συγκροτήματος «Dark Nightmare» (1999).

Με τους «Manitarock» συνεργάζονται κατά καιρούς οι: Γιάννης Πανταζής (φυσαρμόνικα, τσαμπούνα, φλογέρες), Γιώργος Δούμας (μπάσο), Γιάννης Παπαδημητρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Branislav Uzelac (κρουστά), Κώστας Σπυράτος (μπάσο), Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος (κρουστά), Θωμάς Τσιοτίκας (βιολί).

Πληροφορίες:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα: 21.30 | Προσέλευση: 20.30

Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ