04:32, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Βαλκανική Πλατεία 2022: Συναυλία με τους Grup Yorum στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης

Το Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη θα φιλοξενήσει τη συναυλία του μουσικού σχήματος Grup Yorum, από την Τουρκία, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.00.

Η συναυλία πραγματοποιείται, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας 2022.

Το Grup Yorum δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1985 από φοιτητές του πανεπιστημίου του Μαρμαρά, αρχικά ως αντίσταση στο στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 1980.

Επηρεασμένοι από το κίνημα Nueva Cancion της Λατινικής Αμερικής συνδύασαν την Τούρκικη με την Κουρδική λαϊκή μουσική με το σύγχρονο ανατολίτικο στοιχείο.

Ακόμη βαθιές είναι οι επιρροές τους από τις αξίες των ποιητών, των βάρδων και καλλιτεχνών της Ανατολίας όπως οι Ruhi Su, Mahzuni Serif, Asik Ihsani.

Είναι αυτοί που συμμετέχουν ως καλλιτεχνικό μέτωπο στον αγώνα της χώρας τους, αλλά και των λαών του κόσμου για ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Προσπαθούν μέσα από την μουσική να φέρουν την ελπίδα στους ανθρώπους.

Η σύνθεση της μουσικής κολεκτίβας βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε μία συνεχή κατάσταση εναλλαγής των μελών αλλά και απαγορεύσεων, συλλήψεων, φυλακίσεων, απεργιών πείνας και θανάτων.

Έχουν δεχτεί επιθέσεις από αστυνομικά όργανα ακόμη και στις συναυλίες τους. παρόλα αυτά το γκρουπ είναι από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της Τουρκίας.

Πληροφορίες
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης | Περιοχή Στρεμπενιώτη

Βαλκανική Πλατεία 2022
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Τηλ.: 2313.33125, 2313.329540

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος 5€

Προπώληση ticketservises.gr