21:43, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Αφιέρωμα στον Federico Fellini από το Balletto di Siena στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Balletto di Siena παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, τη χορευτική παράσταση αφιέρωμα στον Federico Fellini: Dolce Vita di Federico.

H παράσταση Dolce Vita di Federico δημιουργήθηκε το 2020 με αφορμή των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάγου του σινεμά, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, παίρνοντας έμπνευση από τον ονειρικό κόσμο του και αναφέρεται στα πιο γνωστά του έργα, όπως Dolce Vita, Amarcord, La Strada ή 81/2.

Η μουσική της παράστασης αποτελείται κυρίως από τις γνωστές μελωδίες των Nino Rota και Nicola Piovani, κατ’ εξοχήν συνθετών της μουσικής των ταινιών του Fellini, που έχουν μεταφέρει με έναν εξαιρετικό τρόπο τη φαντασία του σκηνοθέτη στη μουσική…

Το φανταστικό ταξίδι μέσα στα έργα του Federico Fellini, που παρουσιάζει το Balletto di Siena, ξεκινάει με τους βασικούς ήρωες του ατμοσφαιρικού La Strada, με την Gelsomina (Giulietta Massina, γυναίκα και μούσα του Fellini) να διηγείται τα στιγμιότυπα από τη ζωή του νεαρού Φεντερίκο και τον Zampano, ενσάρκωση του ενήλικου Fellini, περνάει από τις σκηνές του Amarcord και 81/2 φτάνοντας μέχρι το αριστουργηματικό Dolce Vita, δίνοντας φόρο τιμής στο έργο ενός από τους πιο καταξιωμένους Ιταλούς σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Τις χορογραφίες του έργου υπογράφει ο Marco Batti, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου. Ο Marco Batti, έχει σπουδάσει χορό στην περίφημη σχολή Accademia A Vaganova, ενώ είναι και απόφοιτος του American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Royal Ballet School of London. To 2012 ίδρυσε το Balletto di Siena και χορογράφησε έργα όπως Madama Butterfly, Manon, Carmen, Notre Dame de Paris, Λίμνη των Κύκνων κ.ά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία & Χορογραφίες: Marco Batti
Μουσική: Nino Rota, Nicola Piovani, Max Richter
Φωτισμοί: Claudia Tabbi
Κοστούμια: Atelier Retro

Δείτε οπτικό υλικό της παράστασης:

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895 800
Email: [email protected]

Αφιέρωμα στον Federico Fellini από το Balletto di Siena
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 21:00

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων:
45€, 35€, 30€ (25€*), 25€ (20€*), 15€ (περιορισμένης ορατότητας)

[* φοιτητικό / ανέργων / ΑΜΕΑ/ άνω των 65]