, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευρυδίκης Μαρία Βεντούρη στη Myro Gallery

H Ευρυδίκη Μαρία Βεντούρη (MEV) γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου αποφοίτησε από το ελληνογαλλικό γυμνάσιο-Λύκειο «Jeanne d’Arc».

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Γαλλία, στη ROUEN αρχικά (πρώτο κύκλο σπουδών) και κατόπιν στο Παρίσι (δεύτερο και τρίτο κύκλο σπουδών) στο École nationale supérieure d’architecture de Paris-La Villette (UP6) απ΄ όπου και αποφοίτησε.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην ROUEN, επισκεπτόταν το ατελιέ  του τμήματος χαρακτικής του καθηγητή Jacques Ramondot στη Beaux Arts της Rouen που τότε συστεγαζόταν με την Αρχιτεκτονική. Εκεί γνώρισε τις τεχνικές χάραξης μετάλλων “eau forte” και “pointe seche”. Όλη την περίοδο της παραμονής της στην Γαλλία δούλεψε μελάνια σε χαρτί και χαρακτικά σε μέταλλο. 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε να δουλεύει λάδια σε μουσαμά  παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση στην Αρχιτεκτονική. Κάποια από αυτά τα έργα εκθέτει στην παρούσα έκθεση.

Παρακολούθησε τα τμήματα σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας στη σχολή ΚΕΑ (Καλλιτεχνική Εταιρεία Αθηνών) του Γιώργου Μπέλλου.

Η αγάπη της για την κβαντομηχανική την οδήγησε στην συγγραφή μιας μελέτης για την ύλη και την αντιύλη την οποία ανάρτησε το 2011.

Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 – 21:00, Τετάρτη 10:00 – 16:00, Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.