04:29, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

«Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022»- Στο Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο-παράρτημα Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στους εορτασμούς για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11.00.

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του όλων των ηλικιών, να επισκεφτούν αλλά και να περιηγηθούν δωρεάν στις εκθέσεις του και στις συλλογές του.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022:
«Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση. Συγκεκριμένα η χώρα μας συμμετέχει από το 1996.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1985 και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1999, λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο κάθε έτους με τη συμμετοχή των 50 χωρών που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση.

Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των ΕΗΠΚ από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Πληροφορίες:

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες: 11. 00 – 14.00 και 17.00

Πολεμικό Μουσείο

Είσοδος Ελεύθερη