, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μουσικοχορευτική παράσταση «Ρεμπέτικο…η κραυγή των προσφύγων» στο Κυβερνείο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Παρά Θιν΄Αλός 2022, η μουσικοχορευτική παράσταση «Ρεμπέτικο…η κραυγή των προσφύγων» έρχεται στο Κυβερνείο (Παλατάκι) τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ένα διήμερο «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Ρεμπέτικο…η Κραυγή των Προσφύγων».

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ρεμπέτικο…η Κραυγή των Προσφύγων» στο Κυβερνείο

H παράσταση θα μας μεταφέρει στα τέλη του 19ου αιώνα, στα «Καφέ Αμάν» της Πόλης και της Σμύρνης και στο ρεμπέτικο όπως καθιερώθηκε αργότερα στον Πειραιά, βρήκε «πρόσφορο έδαφος» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη μακρινή Νέα Υόρκη όπου και μεγαλούργησε.

Την παράσταση πλαισιώνει πολυμελές συγκρότημα (με τζουρά, μπαγλαμά, ούτι, βιολί, σαντούρι, ντέφι, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, κλαρίνο, κρουστά), σε κείμενα και παρουσίαση της δρ. Λαογραφίας Μυροφόρας Ευσταθιάδου. Η έρευνα-επιμέλεια χορών και σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αλεξανδρίδη.

Πληροφορίες

Παλατάκι (Κυβερνείο)
Θεμιστοκλή Σοφούλη 131, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

32ο Μουσικό Φεστιβάλ Παρα Θιν’ Αλός 2022

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ρεμπέτικο…η Κραυγή των Προσφύγων»
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.