12:34, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 8: «Black Or White» στην Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής με δωρεάν είσοδο

Στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί η δράση Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα με θέμα: «Black Or White», την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.00, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 8η χρονιά.

Η είσοδος για το κοινό παραμένει όπως κάθε χρόνο, ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Την ευθύνη για την διοργάνωση της δράσης Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα 8 έχουν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και ο ΟΜΜΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα της φετινής διοργάνωσης: Black Or White, το “Or” συμμετέχει με την γαλλική του μετάφραση, δηλαδή Χρυσός.

Κάθε χρόνο η πασαρέλα γεμίζει από δημιουργίες ερασιτεχνών σχεδιαστών, με αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία.

Επαναξιολογούμε, συλλέγουμε, σχεδιάζουμε, συναρμολογούμε και δημιουργούμε σε μία εποχή που τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πανδημία και ο πόλεμος που συνοδεύονται από καταστροφικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και με υλικά που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία σχεδιάστριες και σχεδιαστές, παρουσιάζουν ενδύματα με θέμα Black Or White.

Η διοργάνωση της Νέας Πασαρέλας πραγματοποιείται φέτος για 8η συνεχή χρονιά, πάντα σε ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με ρούχα που δημιουργούν οι σχεδιαστές τους, αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά:

Πλαστικές σακούλες, ποπ κορν, μπομπίνες, φτερά, τσουβάλια κάθε είδους, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, σίτες, κελύφη οστράκων, ιστιοπλοϊκά πανιά, φλοιούς από κορμούς δέντρων, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες,

Μπαλόνια, καλαμάκια, σχοινιά, κώνους πλεκτικής μηχανής, καλώδια, λάμπες και ότι άλλο μπορεί να δώσει την έμπνευση που χρειάζονται οι δημιουργοί, για να καταπλήξουν το κοινό τους.

Σκοπός και προσπάθεια του συλλόγου “Φίλοι Νέας Παραλίας” είναι η εμψύχωση ενός ουσιαστικότερου τρόπου κατοίκησης του δημόσιου χώρου της πόλης, μέσα από τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό.

Επιμερίζοντας τον σκοπό αυτό, ο σύλλογος έχει τους εξής στόχους: Προστασία και ανάδειξη της φυσιογνωμίας του τόπου της Νέας Παραλίας, συμμετοχικές δράσεις πολιτών / δικτύωση και προβολή, επιστημονική μελέτη / επιστημονική συμβολή αρμόδιων υπηρεσιών.

Η διοργάνωση: Νέα παραλία-Νέα Πασαρέλα 8 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» θα στηθεί και φέτος στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.
Η διοργάνωση γίνεται με την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Πλατεία
25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895 800

8η Νέα πασαρέλα- Νέα Παραλία: Black Or White*
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου