, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Παρουσίαση δίσκου «Το έργο» της Βούλας Σαββίδη

Οι εκδόσεις «Μετρονόμος» παρουσιάζουν το νέο άλμπουμ της Βούλας Σαββίδη, σε μουσική Τάσου Γκρους και στίχους Βαγγέλη Βελώνια και Μαρίας Τσιμικλή «Το έργο» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 21.00 στη «Ζώγια – Βιβλιο, τσάι και συμπάθεια»!

Για το βιβλίο-cd θα μιλήσουν

Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, τραγουδοποιός
Αντώνης Μποσκοΐτης, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης
Τέλλος Φίλης, συγγραφέας
Γιάννης Τσολακίδης, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιάννης Φιλιππουπολίτης, πιάνο
Παύλος Παφρανίδης, μπουζούκι
Σπύρος Μελισσανίδης ακορντεόν

Λίγα λόγια για το βιβλίο-cd

Μετά από μια μεγάλη και επιλεκτική σιωπή, η μεγάλη ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο «Τα πέριξ» είπε ότι τώρα, είναι η ώρα να πει καινούργια τραγούδια.

Η συγκίνηση αλλά και η χαρά μας είναι μεγάλη. Αυτή η μοναδική, ιδιαίτερη και βαθιά φωνή, μας έρχεται με ένα νέο άλμπουμ σε μουσική του αγαπημένου της Τάσου Γκρους και στίχους του Βαγγέλη Βελώνια, της Μαρίας Τσιμικλή, αλλά και σε ένα της ίδιας. Τίτλος του «Το έργο». Το έργο της ζωής μας. Αυτό που παίζεται στο δρόμο, στα βάθη του μυαλού μας, στην οθόνη του κόσμου.
Κυκλοφορεί σε βιβλίο-cd από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

«Αν η Θεσσαλονίκη είχε φωνή, μια φωνή που να συνδέει το βαρύ παρελθόν μιας συμβασιλεύουσας, μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας, με την τρυφερή αλητεία μιας ρεμπέτικης αισθητικής, τότε θα είχε τον δωρικό λυγμό στη φωνή της Βούλας Σαββίδη.

Σπάνια μια φωνή μπορεί να συνδυάζει τη σκληρότητα μιας σιδερένιας γροθιάς με τη δύναμη μιας βιωματικής συναισθηματικής λεηλασίας και να παραμένει ένα ζωντανό κύτταρο ύπαρξης κι ελπίδας σε έναν αφιλόξενο κι από χρόνια εξαφανισμένο κόσμο αξιών και συναισθήματος. Η φωνή της είναι η τύψη μας για όσα αφήσαμε να συμβούν χωρίς την άδειά μας. Δεν χρειάζεται μουσική, η μουσική είναι η αναπνοή της, αυτή η ανάσα ανάμεσα στις λέξεις του τραγουδιού, αυτό το ανομολόγητο ‘‘είμαι εδώ και τραγουδώ για σένα’’».

Τέλλος Φίλης