, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Θέρμης Δρώμενα 2022 – «Το Βαλς της Επιστροφής»

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την εκδήλωση «Το βαλς της Επιστροφής», στο θέατρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νέο Ρύσιο, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00, αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης (1992-2022).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Θέρμης Δρώμενα 2022.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το ιστορικό μυθιστόρημα «Ματωμένα Χώματα» της Δ. Σωτηρίου και από αρχειακό φωτογραφικό υλικό για τη Σμύρνη.

Μέσα από τη βιωματική διάσταση του μαθήματος των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενθαρρύνθηκαν στη φιλαναγνωσία, ώστε να γνωρίσουν, διαβάζοντας ολόκληρα λογοτεχνικά έργα, τη μικρασιατική ακμή και την εκρίζωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις πανάρχαιες εστίες του και να μην περάσουν στη λήθη τα ιστορικά γεγονότα.

Δημιούργησαν τις δικές τους πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις για διάφορα μουσικά όργανα, τα δικά τους κείμενα-σκέψεις και την ταινία μικρού μήκους «Το βαλς της Επιστροφής».

Η ταινία απέσπασε κατά το σχολικό έτος 2021-22 τα ακόλουθα βραβεία:2ο Βραβείο στο 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών «Cinema…διάβασες;» 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Θα προλογίσει ο εκπαιδευτικός του Μ.Σ.Θ. και συνθέτης Δημήτρης Πρατσινάκης, θα προβληθεί η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους, θα παρουσιαστούν οι μουσικές του CD και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την βράβευση των μαθητών του Μ.Σ.Θ.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Έλενα Μπριτζολάκη ΠΕ02, Ευαγγελία Μητσοπούλου ΠΕ79.01
Για την ταινία συνεργάστηκε ο Δημήτριος Μουστάκας ΠΕ03 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορδελιού.

Πληροφορίες:

Θέρμης Δρώμενα 2022

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα: 20.00

Είσοδος Ελεύθερη