, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Το νέο έργο της Ελεονώρας Σιαράβα «Blue Beyond» στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Η Ελεονώρα Σιαράβα, χορογράφος που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, παρουσιάζει το νέο της έργο με τίτλο «Blue Beyond» στην Θεσσαλονίκη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 21.00.

Το «Blue Beyond» αναζητά να ανιχνεύσει ατμόσφαιρες και εντυπώσεις του αύριο που επιπλέουν στο τώρα, να συγχρονιστεί με αντηχήσεις, κινήσεις, δονήσεις αυτού που δεν είναι ακόμη εδώ, δεν έχει καταφτάσει αλλά είναι ήδη εγγεγραμμένο μέσα μας και μέσα στο χορό που εκκρεμεί να γεννηθεί.

Mε αναφορές στο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας των αρχών του 20ου αιώνα Last and First Men: A Story of the Near and Far Future του Olaf Stapledon, η παράσταση δημιουργεί μια φαντασιακή συνθήκη όπου το μέλλον διεισδύει στο παρόν και το παρόν διαρρηγνύει και ξεπροβάλλει στο μέλλον. Η σκηνή μετατρέπεται σε έναν ζωντανό υβριδικό χώρο με κινήσεις, ήχους, αντικείμενα. Μια κάψουλα που περιέχει υπαινιγμούς, ψιθύρους, αποτυπώματα που διαμορφώνουν ένα είδους Αναμνηστικό Για το Μέλλον – Αναμνηστικό Από το Μέλλον, ένα κυκλικό σχήμα που αναπαριστά τον χρόνο.

Η παράσταση περιλαμβάνει χρήση διαδραστικής τεχνολογίας ήχου σε πραγματικό χρόνο.

Το «Blue Beyond» έρχεται να προστεθεί στη σειρά των δύο προηγούμενων χορογραφικών έργων της Ελεονώρας Σιαράβα που πραγματεύονται τον Χρόνο. Προηγήθηκαν το The Body and the Other~ (2020) που παρουσιάστηκε σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα χορού της Ευρώπης, το Tanzhaus NRW/Temps D’ Images Festival στο Düsseldorf και το Who knows where the time goes – potential destination #1 (2021) που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και μετά από residency στο SE.S.TA Centre for Choreographing Development στην Πράγα.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου

Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021-2022