, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: «Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου» της Κατερίνας Φασέγγα

Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Φασέγγα, με τίτλο «Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου», παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα).

Ομιλητές:

Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

Στελίνα Μαργαριτίδου, Δημοσιογράφος

Κατερίνα Φασέγγα, Ψυχολόγος – Συγγραφέας

Είσοδος Ελεύθερη

«Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου»

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ερωτικό ψυχογράφημα. Η ηρωίδα του έργου, με αφηγηματικό τρόπο διακινεί αφιλτράριστα τις σκέψεις και τις ιδέες της περί έρωτα, όπως και τα αισθήματα και τις ερωτικές συνευρέσεις με τον αγαπημένο της ενώ η διήγηση της κινείται παιχνιδιάρικα ανάμεσα στην έκρηξη του ερωτικού πάθους και – την ίδια στιγμή – την υπερχείλιση της ψυχικής της οδύνης. Τα συναισθηματικά ελλείμματα των δύο εραστών /ηρώων του έργου και τα βαθιά συμπλέγματα που αποκαλύπτονται με έξυπνο τρόπο μέσα από απλούς διαλόγους, στοχεύουν στο να υποψιάσουν τον αναγνώστη ότι η λύτρωση που επιφέρει η συνειδητοποίηση του Εαυτού, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η συγγραφέας δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στο χειρισμό των λέξεων. Η ισορροπία ανάμεσα στην ερωτογραφία και πορνογραφία κινείται στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς ωστόσο να «τραυματίζει» το κείμενο. Ο λόγος που χρησιμοποιεί είναι χειμαρρώδης, καθηλωτικός, υπαινικτικός , ενίοτε σαρκαστικός και με δόσεις χιούμορ μα κυρίως ανεπιτήδευτος σε όλο το σώμα του βιβλίου ενώ οι χαρακτήρες είναι τόσο πραγματικοί και εξαιρετικά οικείοι, που ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί.