, Τετάρτη
07 Δεκεμβρίου 2022

Ξενάγηση στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022»

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022» με ξεναγήσεις το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11.00.

Η είσοδος για το κοινό στο χώρο του μουσείου είναι ελεύθερη το Σάββατο και την Κυριακή.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022:
«Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση. Συγκεκριμένα η χώρα μας συμμετέχει από το 1996.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1985 και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1999, λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο κάθε έτους με τη συμμετοχή των 50 χωρών που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση.

Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των ΕΗΠΚ από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Πληροφορίες:

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα: 11.00 – 13.00

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Είσοδος Ελεύθερη